Перлата в короната на хотелската империя на Ветко и Маринела

...
Перлата в короната на хотелската империя на Ветко и Маринела
Коментари Харесай

Перлата на Арабаджиеви в Съни бийч вече е собственост на Маргините и е с ново име

Перлата в короната на хотелската империя на Ветко и Маринела Арабаджиеви има ново име. " Виктория палас " в Слънчев бряг към този момент се споделя " Империал палас " и работи на цялостни обороти с новия си притежател. Малко след ареста на сина им Вълчо предходната година, до момента в който Ветко и Маринела към момента се криеха при Жоро Шопа в Испания, хотелът с 950 кревати на първа линия в курорта беше продаден за 50 млн. лв.. Фирмата-купувач се свързваше братя Маргини, написа " Галерия ". Всъщност притежател е 29-годишният Мартин Маринов. Той е наследник на Димитър Маринов, прочут в Пловдив като Средния Маргин, тъй като е по-малък от Красимир, само че по-голям от Николай. Последните двама са свързани с борческата формация СИК от близкото минало.

Десетки пъти са арестувани за разнообразни престъпни прояви. Съдиха ги за подготовка за убийството на Любен Гоцев, Дамян Дамянов и Иван Тодоров-Доктора, само че бяха оправдани. Николай Маринов - Малкия Маргин беше разгласен за търсене през 2010 година поради убийството на радиоводещия Боби Цанков, а Красимир Маринов го упрекнаха като главатар на една от наркогрупите на Сако.

Години по-късно обаче и двамата се разминаха с присъдите и обвиняванията против тях бяха свалени. От пет години насам не  са се замесвали в шумни акции на Министерство на вътрешните работи и живеят умерено в България и Испания, където имат парцели. За разлика от тях брат им Димитър в никакъв случай не се е забърквал с мутри и закононарушения.

Единственото леке в биографията му е, че е бил сътрудник на Държавна сигурност. Точно неговият наследник Мартин е определен от семейството да стане формален притежател на " Виктория палас ", с цел да не се свързва директно с Красимир и Николай Маринови, издават осведомени пред вестника. Иначе хотелът печелил за цялата фамилия. Средният брат Маргин, който живее в Пловдив и родния си Смолян, развива бизнес с казина, само че мащабът не е огромен.

Миналата седмица от антикорупционната комисия оповестиха, че внасят иск в съда против Арабаджиеви за имущество на стойност 380 милиона лв.. На прицела на КПКОНПИ е ролс ройс " Фантом “, джип рейндж-роувър, персонални парцели и банкови сметки, както и пет хотела.

Сред тях обаче не е продаденият " Виктория палас ", който към този момент работи под новото име както и други шест хотела в Созопол, Пампорово и Пловдив.

Делото против Арабаджиеви за пране на пари данъчни закононарушения стартира на 18 февруари. Ветко и Маринела са в болничното заведение към пандиза поради тежко здравословно положение. На независимост с парична гаранция и синът им Вълчо, както и останалите петима подсъдими. " Делото ще бъде върнато на прокуратурата за доразследване. Има доста грешки в обвинителния акт “, настояват от Специализирания углавен съд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР