Пеп Линдерс - водещият помощник на Юрген Клоп в Ливърпул,

...
Пеп Линдерс - водещият помощник на Юрген Клоп в Ливърпул,
Коментари Харесай

Асистентът на Клоп за непостоянството на Ливърпул: Една причина да беше…

Пеп Линдерс - водещият асистент на Юрген Клоп в Ливърпул, разяснява неуверените изяви на отбора този сезон. “Червените ” редуват мощни със слаби резултати, от което страдат основно в Премиър лийг, където са на 15 точки от върха.

“Ако беше една причина за това своенравие, щеше да е елементарно ”, съобщи нидерландецът на конференция.

“Започнахме мощно с триумфа в мача за “Къмюниши Шийлд ” (3:1 над Манчестър Сити - б.р.), само че по-късно нещата не продължиха по този начин. Когато още първоначално се окажеш изоставащ с 0:1, би трябвало да си в действителност добър в офанзива. Хубаво е, че успяхме да поправяме някои неща и да намерим решение на част от проблемите. След последния ни дуел в Шампионската лига след успеха над Тотнъм усещаме, че сме още по-близо до това, което можем в действителност ”, добави Линдерс.

Днес той се яви пред медиите, каквато е по традицията преди мачове от Купата на Лигата. Там в този момент Ливърпул го чака дуел с Дарби Каунти от третия кръг, като мачът е в сряда вечер на “Анфийлд ”. Както нормално, в тези срещи в състава на мърсисайдци ще има доста запаси и юноши. През предишния сезон отборът завоюва шампионата след триумф над Челси с дузпи във финала.

“Искаме да се представим добре в тази конкуренция. Харесваме този шампионат, изключително след последната акция ”, съобщи Линдерс.

“Този шампионат евентуално е единственият, в който играчите от нашата академия получават толкоз огромна опция за изява ”, добави асистентът на Клоп.

Той разгласи, че на вратата ще стартира ирландецът Куивин Келъхър, който пази по време на похода към купата предишния сезон и беше под рамката и в упоменатия край с лондончани. На всичко от горната страна тогава младокът вкара дузпата, която се оказа победна.

Иначе Линдерс изясни, че Джеймс Милнър ще се завърне в игра за Ливърпул през уикенда, а Наби Кейта ще бъде под въпрос. И двамата ще пропуснат мача за Купата на Лигата против Дарби Каунти в сряда, само че имат късмет да играят за шампионата против Саутхамптън.

Жоел Матип, Луис Диас и Диого Жота сигурно отпадат от оставащите два мача преди началото на Световното състезание. " Милнър сигурно ще бъде подготвен за срещата със Саутхамптън, само че не и за тази на следващия ден. Жоел е покрай завръщане в подготвителния развой, само че едва ли ще го забележим през уикенда. Относно дълготрайните травми, Луис Диас едвам стартира бегови извършения и това са положителни вести, защото всички знаем какъв брой значим е той за нас. Надяваме се да ни помогне през втория полусезон. При Жота това ще отнеме повече време ”, приключи Линдерс.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР