Пентагонът съобщи, чеРусия е продължила да изпраща през последните 24

...
Пентагонът съобщи, чеРусия е продължила да изпраща през последните 24
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия продължава да изпраща войски към границата с Украйна

Пентагонът заяви, чеРусия е траяла да изпраща през последните 24 часа спомагателни военни сили към украинската граница и Беларус, съобщи Ройтерс.

Русия с всеки минал ден усилва вариантите и капацитета си за деяние, сподели пред кореспонденти представителят на Пентагона Джон Кърби.

Мащабните съветски военни учения в Беларус способстват за ескалацията на напрежението в обвързвания с Украйна спор, съобщи през вчерашния ден Белият дом.

" Докато следим подготовката за тези военни учения, още веднъж считаме, че това сигурно способства за ескалацията, а не за деескалацията ", съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки.

Тя визираше ученията " Съюзна решимост-2022 ", които НАТО дефинира като най-голямото разполагане на съветски войски в Беларус след края на Студената война. Очаква се ученията да стартират през днешния ден.

Германският канцлер Олаф Шолц и президентите на Франция и Полша Еманюел Макрон и Анджей Дуда приканиха Кремъл да се ангажира със " логичен разговор " по европейската сигурност.

В изказване, оповестено след среща на тримата водачи в Берлин, те подчертаха, че " всяка по-нататъшна военна експанзия от страна на Русия против Украйна ще има големи последствия и сериозна цена ".

Макрон отиде в Берлин след посреднически договаряния в Москва и Киев, а Шолц беседва в понеделник с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Според публични представители на Съединени американски щати ще изпратят към Румъния към 1000 бойци по линия на НАТО.

Първите военни към този момент са пристигнали в Румъния, заяви командирът на полка полковник Джо Юърс. Те ще подсилят намиращите се още отпреди това там 900 американски военнослужещи.

Около 1700 американски бойци от 82-ра въздушнодесантна дивизия на армията на Съединени американски щати отпътуват за Полша, към половината от тях са пристигнали, а през идващите дни се чака да дойдат още, заяви Кърби.

Англия даде обещание да изпрати още 350 бойци в Полша и към този момент изпрати противотанкови оръжия на Украйна.

Американските консулски служби в Полша се приготвят за всевъзможен напор от жители на Съединени американски щати, които решат да изоставен Украйна, в случай че Русия нахлуе.

Разположените на полска земя американски войски са създали извънрени проекти за подкрепяне на американци, бягащи през Полша при положение на съветско нахлуване, съобщи представен от Асошиейтед прес неназован представител на Белия дом.

Държавният департамент продължава да приканва американците в Украйна, в това число чиновниците в посолството на Съединени американски щати с по-маловажни функционалности, да заминат в този момент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР