Пентагонът съобщи, че изпълняващият длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан

...
Пентагонът съобщи, че изпълняващият длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан
Коментари Харесай

Пентагонът изпраща още 320 военни на границата с Мексико

Пентагонът заяви, че изпълняващият длъжността министър на защитата Патрик Шанахан е одобрил изпращането на още 320 военни на границата на Съединени американски щати с Мексико в подкрепление на разположените там 5000 военнослужещи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Разполагането на новите 320 чиновници на министерството на защитата по границата с Мексико ще коства към 7,4 милиона $ до 30 септември.

Една от дилемите им ще бъде да ръководят колите на митниците и граничната защита, с които се транспортират мигранти и ще имат право да откриват контакт с тях, с цел да ревизират имуществото им. В такива случаи е належащо и наличие на цивилни чиновници от министерството на вътрешната сигурност, които имат правоналагащи функционалности, отбелязва АП.

Разполагането на военни по границата се следи от близко и от последователите, и от съперниците на имиграционната политика на Доналд Тръмп, показва Ройтерс.

Президентът на Съединените щати подреди също по този начин на имиграционните служби да вкарат нови ограничения против имигрантите, написа Ройтерс.

Тръмп инструктира федералните служби да вкарат такса за всеки човек, който желае леговище в Съединени американски щати.

Освен това ще бъде неразрешено на тези, които са пресекли границата незаконно, да работят до момента в който не бъде прегледано настояването им за леговище.

Разпоредбите са следващ опит на администрацията на Тръмп да ограничи увеличаващия се брой имигранти, които пресичат южната граница на Съединени американски щати и желаят леговище в страната.

Много от ограниченията ще трансформират доста процеса, през който минават имигрантите, само че също по този начин изискват отнемащи време регулаторни процедури, преди да влязат в деяние, което евентуално ще отнеме месеци.

Администрацията на Доналд Тръмп постоянно упреква законите на Съединени американски щати за търсене на леговище от чужденци и твърди, че те окуражават измамите и голословните искания.

Защитници на сегашната законова рамка акцентират, че опитите на Тръмп да ограничи или затрудни търсенето на леговище, ще навредят на тези, които в действителност са преследвани или в заплаха подават обосновани искове.

По закон, Министерството на правораздаването би трябвало да прегледа молбите за леговище в границите на 6 месеца. Списъкът с чакащи искове, обаче, включва 800 хиляди случая, което би лишило години за инспекция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР