Пентагонът е изпратил ударна авионосна група, начело с флагманския самолетоносач

...
Пентагонът е изпратил ударна авионосна група, начело с флагманския самолетоносач
Коментари Харесай

Пентагонът изпрати ударна авооносна група в Аденския проток

Пентагонът е изпратил ударна авионосна група, отпред с флагманския самолетоносач USS Dwight D. Eisenhower ( " Дуайт Д. Айзенхауер " ), в Аденския залив на фона на последните офанзиви от йеменските бунтовници в Червено море. Това заяви американската редакция на Politico, базирайки се на неназовани публични лица, предава " Фокус ".

По-рано порталът Semafor, цитирайки чиновници от администрацията на президента Съединени американски щати Джо Байдън заяви, че Пентагонът обмисля опция за поразяване на военни цели в отговор на възходящите офанзиви против кораби в Червено море.

" През последните дни Пентагонът реалокира ударната група на самолетоносача USS Dwight D. Eisenhower от Персийския в Аденския залив край крайбрежията на Йемен, с цел да поддържа евентуален отговор на Съединени американски щати на офанзивите на йеменските бунтовници " е декларирал източник на американското издание.

По-рано йеменските бунтовници (хуси) предизвестиха за желанието си да нападат всички кораби, свързани с Израел, като приканиха другите страни да отзоват екипажите си от тях. Редица корабни компании взеха решение да спрат превозването през Червено море.

Пентагонът означи, че на 16 декември американски унищожител в Червено море е свалил 14 безпилотни летателни апарата, изстреляни от територия, следена от хусите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР