Пентагонът демонстрира най-новото си постижение в сферата на военните методи.

...
Пентагонът демонстрира най-новото си постижение в сферата на военните методи.
Коментари Харесай

Американско оръжие убило лидер на местната Ал Кайда в Сирия - ето какво представлява ракетата R9X

Пентагонът показва най-новото си достижение в областта на военните способи. В провинция Идлиб беше погубен водача на локалната “Ал Кайда ”, като за задачата беше употребена ракетата R9X, изстреляна от дрон.

Will you look at that. Not even a scratch on the side and rear windows. The Hellfire R9X. https://t.co/f50aMGdXaw
— Steve Trimble (@TheDEWLine) June 15, 2020
Вместо взривни субстанции, ракетата е цялостна с великански остриета. Създаването ѝ е подредено от предходния президент на Съединени американски щати Барак Обама. Американските управляващи и “Ал Кайда ” в четвъртък по едно и също време потвърдиха, че Халед ал-Арури, в действителност ръководителят на сирийското крило на “Ал Кайда ”, терористичното придвижване “Хурас пъкъл Дин ”, е бил погубен в Идлиб.
Самата гибел е настъпила на 14 юни. В същото време “Ню Йорк Таймс ” разказва метода за ликвидирането на ал-Арури като " композиция от средновековна свирепост и напреднали технологии ".

Confirmed deaths of Qassam al Urduni Hurras al Din General Military CommanderBilal al Sanani HeD Commander of ‘Badia’ Army via a US coalition drone attack with R9X “Ninja ” missile on the western edge of Idlib city. pic.twitter.com/YFRshIEa0s
— Obaida Hitto (@ObaidaHitto) June 14, 2020
Терористът е отстранен благодарение на ракета „ Земя-земя “ Hellfire AGM-114R9X, която се изстрелва от дроновете MQ-9 Reaper. При тази трансформация инертната бойна глава е лишена от експлозиви, само че корпусът е оборудван с шест мощни остриета. Те се отварят няколко секунди преди удара и прорязват всичко по пътя си. Механизмът за отваряне на ножовете към момента не е оголен, а специалистите оферират два разновидността: потребление на електрическо задвижване или посредством входящ въздушен поток.
Основата е ракетата Hellfire ( " Адски огън " ), която е създадена като противотанкова ракета, а през 1985 година в модификацията на AGM-114A е призната от Пентагона като окачен арсенал въздух-земя за хеликоптери. Оттогава ракетата е претърпяла доста модификации за разнообразни цели.
Миналата година за първи път стана известно за появяването на специфична " антитерористична " версия на Hellfire. Според “Уолстрийт Джърнъл ” основаването на ракетата R9X е почнало при започване на 2011 година
След рационализиране, съгласно изданието, ракетата е употребена за първи път през 2017 година в същия Идлиб, а предходната година боецът от Ал Кайда “Абдел-Монем ал Фатани ”, който е взел участие в офанзивата срещу американския унищожител през 2000 година е погубен в Йемен с нея. Като цяло, както оповестява Пентагонът, през последните години оръжието е било употребявано шест пъти - освен в Сирия и Йемен, само че и в Афганистан, Пакистан, Сомалия и Ирак. Обикновено се употребява, в случай че по време на елиминирането на терорист със общоприети оръжия, цивилните, които са наоколо, биха били наранени.
С маса от към 50 кг, високата скорост и кинетичната мощ на тази ракета са задоволителни, " с цел да унищожат всеки предмет, в случай че не е бетонен бункер ", сподели Виктор Мураховски, основен редактор на списание " Арсенал на Отечеството ". Експертът счита, че оръжията се употребяват освен за заличаване на " обособени лица ", както споделят разработчиците.
" Разгръщащите се остриета са предопределени за по-широко заличаване на небронирани цели - камиони и коли, радиолокационни станции и други обекти ", счита Мураховски.
" Всички известни случаи на потребление на тази ракета са сполучливи, заради което тя може да се смята за дейно кинетично оръжие ", съобщи Андрей Фролов, специалист от Руския съвет по външни работи. В същото време новото въоръжение не коства на Пентагона по-скъпо от елементарна ракета Hellfire, добави източникът. „ Хипотетично можем да вземем елементарна ракета, да ѝ сложим инертна бойна глава и просто да се изстреля като бухалка. Гарантирано е ножовете да смелят всички пасажери в кола “, отбелязва специалистът.
„ Подходът на американците е персонализиран. Те имат вяра, че в случай че целеустремено унищожат водача, тогава организацията, която не им харесва, ще се разпадне “, сподели Мураховски. „ Но практиката демонстрира противоположния резултат: убитите водачи са оповестени за „ мъченици “, „ герои “. Образът им оказва помощ за привличане на повече последователи в редиците на организацията ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР