Пентагона държи стратегически американски запаси от германий, но в момента

...
Пентагона държи стратегически американски запаси от германий, но в момента
Коментари Харесай

Пентагона разполага със запаси от германий, но не и с галий


Пентагона държи стратегически американски ресурси от германий, само че сега няма ресурси от галий , сподели представител в четвъртък, откакто Китай разгласи ограничавания за износа на двата метала, употребявани в производството на полупроводници, предава Ройтерс.

" Министерството (на отбраната) самодейно подхваща стъпки, употребявайки органите на Закона за отбранителното произвеждане, дял III, с цел да усили вътрешния рандеман и обработка на сериозни материали за микроелектрониката и галактическата промишленост, в това число галий и германий ", сподели представителят.

Германият се употребява във високоскоростни компютърни чипове, пластмаси и военни приложения като устройства за нощно виждане, както и датчици за сателитни изображения. Галият се употребява в радарни и радиокомуникационни устройства, спътници и светодиоди.

за надзор от 1 август върху износа на някои артикули от галий и германий, употребявани също в електрически транспортни средства (EV) и оптични кабели, накара фирмите да се борят да обезпечат доставки и повиши цените.

Докато големите отбранителни корпорации като Lockheed Martin Corp може да не купуват непосредствено галий и германий, те евентуално купуват полупроводници от снабдители, които доставят китайски галий и германий, сподели Арун Серафин, изпълнителен шеф на Института за нововъзникващи технологии към Националната отбранителна индустриална асоциация.

Ограниченията върху тази доставка евентуално " з абавят производството на системи за защита " или " усилват цената " , сподели той.

Въпреки това Дак Хардуик, вицепрезидент по интернационалните въпроси в Асоциацията на аерокосмическата промишленост, сподели, че експортните ограничавания евентуално няма да имат влияние в кратковременен проект върху отбранителните компании, които са склонни да купуват материали за сериозни системи доста по-рано.

Последният ход на Китай ескалира комерсиалната война със Съединени американски щати и евентуално може да причини нови спирания на световните вериги за доставки.

Хардуик сподели, че Пентагона в последна сметка ще би трябвало да откри различни източници за галий и германий , " без значение дали става въпрос за пряк рандеман, непосредствено произвеждане, непосредствено пречистване или произвеждане, или от стратегия за преработване от остаряло съоръжение ", добавяйки, че рестриктивните мерки могат да подтикват американските законодатели да усилят вложенията в сериозни минерали.

Президентът на Китай Си Дзинпин, ден след разкриването на рестриктивните мерки във виртуално послание към водачите, присъстващи на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие, прикани нациите да отхвърлят разделянето на международната стопанска система и да заобикалят спирането на веригите за доставки, оповестиха китайски държавни медии.
 Германия се приготвя за рестриктивните мерки в износа на Китай
Германия се приготвя за рестриктивните мерки в износа на Китай

Решението на Китай може да е реакция на комерсиалните ограничавания на Съединени американски щати, само че ще се отрази и върху Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР