Пенсията на баба Стефка не й стига. Помага си, като

...
Пенсията на баба Стефка не й стига. Помага си, като
Коментари Харесай

Всички я обичат! Баба Стефка, която продава билки във Велико Търново СНИМКИ

Пенсията на баба Стефка не й стига. Помага си, като продава билки във Велико Търново.

Много възрастни хора в България са принудени да излязат на улицата и да продават разнообразни неща - хранителни артикули, цветя, билки, че даже и мебелировка. По този метод българските пенсионери си изкарат парички за самун - тъжно, само че факт.

В GlasNews.bg нееднократно сме ви разказвали историите на възрастни хора, които с почтен труд се опитват да си оказват помощ, просто тъй като страната и ръководещите са ги изоставили произвола на ориста. Ние ще продължим да ви описваме сходни истории - да, те са тъжни - могат да разчувстват сърцатите хора... дано разчувстват и управниците, които най-после да гарантират постоянни пенсии за хората, които се лишават от дрехи, от храна, с цел да си купят медикаменти.

Сега се запознайте с баба Стефка от Велико Търново. От старата жена можете да си закупите прясно набрани билки. Веселин Койчев, който споделя историята на баба Стефка, написа във Facebook, че жената има нелека съдба. Тя страда от заболяване на стомаха, което се демонстрира с вътрешно кървене. От там започва да се занимава с билкарство, като Веселин прецизира, че дамата се е въодушевила от починалия Емил Елмазов. 

" Вдъхновява се от нашия огромен билкар-лечител, с който не от дълго време гибелта ни раздели - Емил Елмазов. Мир на душата му! ", написа Веселин Койчев.



Койчев споделя, че преди дни жената е била на бул. " България ", посока от светофара на пазара към стадиона. Може да бъде видяна на разнообразни места в този регион.

" Всеки петък, до каква степен разбрах, можем да я намерим на близка до тази дестинация. Аз си купих няколо връзки от нейните билки за 5-6 лв. и предложи да ми даде и една връзка без пари. Ей по този начин, че съм показал интерес за нея и билките ", отбелязва Веселин.

Баба Стефка загатнала на Веселин, че пенсията не й стига и по тази причина продавала билки.

" Спомена, че пенсийката - минималната, не й стига, прочее както и на доста пенсионери у нас. Така си пособия, а и обичала да събира билки. Ще се веселя, в случай че и други хора я заговярят и могат да си вземат нещо от нея ", приключва поста си Койчев.

Много хора написаха в мненията под обявата, че баба Стефка е доста блага и умна жена.

" Познавам я. Много добра жена и на мен предходна година ми подари билки от Еньов ден! ", написа Анета Атанасова.

" Много блага жена. С другари след учебно заведение я срещнахме до Sky Centre-а. Купихме си, а тя ни описа истории за билките. Подари ни една връзка жълт кантарион ", коментира Ивайла Цветкова.

" Миналата година си купих от нея билки. Много блага и умна жена! Дано съумея да я срещна отново ", добави Весела Петрова.



Снимки: Веселин Койчев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР