Пенсионерите ще обеднеят през настоящата година, ако бъде реализирана Конвергентната

...
Пенсионерите ще обеднеят през настоящата година, ако бъде реализирана Конвергентната
Коментари Харесай

Втората половина от годината пенсионерите ще станат още по-бедни

Пенсионерите ще обеднеят през актуалната година, в случай че бъде осъществена Конвергентната стратегия на България, която беше призната от Министерски съвет преди няколко дни. В документа е записано, че проектите на Министерството на финансите са от 1 юли пенсиите да бъдат индексирани с 6,1%, което е доста по-малко от инфлацията.

Наред с това е планувано отпадане на добавките към пенсиите. В резултат по-голяма част от пенсионерите ще взимат по-малко пари през втората половина на годината, макар високата инфлация.

Работна група с присъединяване на представители на Национален осигурителен институт и министерствата на финансите и на обществената политика създават разнообразни разновидности за по-голямо покачване на пенсиите от 1 юли, заяви Труд. Засега обаче тези разновидности не са публично показани. Ако нарастването на пенсиите е по-голямо, тъй че единствено да покрие отпадането на добавките от 1 юли, инфлацията още веднъж ще изяде индексирането на пенсиите и в края на годината действително пенсионерите ще бъдат по-бедни, в сравнение с в този момент.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР