„Пенсиите ще бъдат вдигнати точно толкова, колкото реши Народното събрание.

...
„Пенсиите ще бъдат вдигнати точно толкова, колкото реши Народното събрание.
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Минималната заплата най-вероятно ще остане същата, Асен Василев не иска да я пипаме

„ Пенсиите ще бъдат вдигнати тъкмо толкоз, колкото реши Народното събрание. Като че ли работната група се е спряла досега пенсионерите да продължат да получават тази инфлационна добавка и след 1-ви юли. Имаме сериозен проблем с това, че има хора, които са се осигурявали на едни и същи средства други, които получават повече пари, а в същото време са се осигурявали при едни и същи условия. Това идва от обстоятелството, че едните са се пенсионирали по-рано. Увеличаването на пенсиите ще бъде съгласно опциите на бюджета “. Това съобщи общественият министър Георги Гьоков пред BGonAir.

„ Таванът на пенсиите е другото, което нервира хората и някои от тях крият действителната сума, на която би трябвало да се обезпечават. Не желая да нервирам никого, само че има изчислени пенсии на стойност над 20 000 лв.. Таванът може да се вдигне след 1-ви юли до 3 000 лева и по този начин над него ще останат доста по-малко хора. Има голяма опозиция против промяната и от ТЕЛК-системата. Не виждам обаче за какво един човек, който е болен от диабет, би трябвало да употребява места за паркиране за инвалиди. В петък имаме среща със здравното министерство под егидата на премиера, с цел да забележим какво вършим “, сподели още Гьоков.

„ Минималната работна заплата има огромна възможност да остане 710 лева след 1-ви юли, с цел да се даде предвидимост на работодателите, а и да спрат спекулациите, че някой гледа единствено тавана и по този метод дефинира средствата. В министерството сме пресметнали, че минималната работна заплата би трябвало да е 770 лева Финансовият министър не е склонен, тъй като ще е казус тя да се подвига два пъти. Аз обаче не съм склонен, тъй като годината е такава и по този метод ще помогнем работещите небогати “, разяснява общественият министър.

„ Темата за Северна Македония не ни тормози, тъй като има записани съдружни съглашения по тематиката. Учудва ме за какво има напън от страна на Европейски Съюз над България, а не се изисква от Скопие да извърши отговорностите по контракта ни “, сподели още Георги Гьоков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР