Пенелопе Круз е най-голямата испанска звезда, завладяла Холивуд, но заявява,

...
Пенелопе Круз е най-голямата испанска звезда, завладяла Холивуд, но заявява,
Коментари Харесай

Пенелопе Круз разказа за детството си и за гурме кътчетата на Мадрид

Пенелопе Круз е най-голямата испанска звезда, превзела Холивуд, само че декларира, че Мадрид постоянно ще бъде нейният дом. „ Не съм израснала в лукс, само че постоянно съм била щастлива. В детството си имах единствено най-необходимото, никакви непотребни разхищения. Родителите ми работиха доста, и ме научиха, че би трябвало да бъда усърдна, с цел да реализира каквото и да било и то да ми носи задоволство “, признава Пенелопе Круз. След като приключва учебно заведение, тя учи типичен балет в Националната консерватория в Мадрид. Танцьорката в дома обаче е сестра й Моника. „ Не пропускайте нейния фламенко театър, който прави всеки уикенд в клуб Casa Pastas. А брат ми Едуардо наскоро издаде дебютния си албум Cosas Que Contar. Като си помисля, че за първи път го заведох на концерт, и то на Мерилин Менсън, когато беше единствено на 14 година.. “, споделя въодушевено обичаната актриса на режисьора Педро Алмодовар.

Испания е фамозна със своята национална кухня и със своята мода, уверена е Круз. Това тя знае доста добре от личен опит. Преди време самата звездата отвори бутик в Саламанка, в северозападната част на Испания. На неговите два етажа се оферират всекидневни дрехи и бижута от висока класа. Идеята за името на магазина – Amarcord, е напълно на Пенелопе. Вдъхновила се от кино шедьовъра на Федерико Фелини „ Амаркорд “.

Но да се върнем в Мадрид – културния център на страната, с неговите превъзходни дворци, фонтани, паркове и над 100 музея.

Там безусловно разгледайте музея „ Прадо “ и по-специално картината на Пабло Пикасо Guernica, и музея „ Кралица София “, където има платна на Салвадор Дали. След това може да се насладите на залеза от площад Puerta del Sol или да се разноските до фонтана Cibeles.

„ Много звезди обядват в Меката на испанското кулинарно изкуство – ресторанта Cocido Madrileno. Там боготворя пилето с парченца свинско и говеждо, леблебия, картофи и други зеленчуци. Или ястието callos, което оферират – от месо и мощно подправена свинска наденица, гарнирано е ориз, картофено пюре и чили “, споделя Круз, представена от Еlle. Един от най-старите заведения за хранене в света, също обичан на актрисата, е Sabrino de Botin. Ако обичате морски деликатеси, идете в Ribeira de Mino, а най-вкусният хек ще ви подготвят в Casa Lastra.

В средата на май стартира фестивалът San Isidro – начало на коридите, когато най-хубавите матадори се срещат лице в лице с биковете. Но доста мъчно се намира билет за това най-важно събитие в годината. Матадорите нормално отсядат в хотел Wellington и са атракцията на бар Vina Pe на площад Santa Ana.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР