Пенелопе Крус, или както я наричат накратко Пе, е родена

...
Пенелопе Крус, или както я наричат накратко Пе, е родена
Коментари Харесай

Edna огнена жена на 46: честит рожден ден на Пенелопе Крус!

Пенелопе Крус, или както я назовават в резюме Пе, е родена на 28 април 1974 година в испанската столица Мадрид .

Пенелопе е една от дребното чуждоезични актриси, които съумяват да бъдат уважавани и високо платени в Холивуд толкоз, колкото и американските си сътрудници.

Вижте тук най-чаровните моменти на Пенелопе Крус >>>

Пенелопе е родена в фамилията на фризьорка и търговец на дребно. Още от дребна взе участие в разнообразни реклами, само че взема решение да се ориентира към балета. Тя приключва Националната испанска консерватория с типичен балет, на който посвещава девет години от живота си. На 15 обаче стартира да посещава разнообразни кастинги и да получава дребни функции в телевизионни сериали.

Големият дебют на Крус е във кино лентата "The Greek Labyrinth " (1993), а третият филм, в който се снима - “Belle epoque” (1992), печели „ Оскар “, както и няколко награди „ Гоя “.

Пенелопе стартира да получава от ден на ден задължения в киното и през 1997 година има шансът да работи с огромния испански режисьор Педро Алмодовар. Тя се снима в неговия филм „ Жива плът “, а Педро открива в нейно лице своя муза .

Именно Алмодовар обезпечава на Крус билет към международната популярност. През 1999 година тя взе участие в паметния филм на испанския режисьор „ Всичко за майка ми “, който печели уважението на критиците, благосклонностите на публиката, а сред това и няколко влиятелни награди за сюжети, постановка и актьорска игра.

 Пенелопе Крус Getty

През 2000 година взе участие дружно с Джони Деп във кино лентата "Blow ", по-късно двамата се срещат и на снимачната площадка на „ Карибски пирати “. По сред им се открива топло другарство, а Пенелопе се майтапи, че първите думи, които научила на британски, били „ Искам да работя с Джони Деп и Искам да работя с Джони Деп още веднъж .

Вижте тук най-чаровните моменти на Пенелопе Крус >>>

Няма по какъв начин да не се означи невероятното ѝ партньорство с Том Круз във кино лентата "Vanilla Sky " през 2001 година Двамата имат и сантиментална връзка, която не просъществува дълго.

 Пенелопе Крус Getty/Gulliver

Пенелопе Крус печели „ Оскар “ за поддържаща роля във „ Вики Кристина Барселона “ , а присъединяване във кино лентата на Уди Алън ѝ носи още един триумф.

На снимачната площадка тя си партнира с Хавиер Бардем и близо 20 години след фотосите на общия им филм “Jamón Jamón” двамата се женят през 2010 година Малко по-късно стават родители на наследник и щерка – Лео и Луна . Двойката продължава да записва имената си под общи кино заглавия като „ Да обичаш Пабло “ и „ Всички знаят “.

 Пенелопе Крус Getty

Пенелопе има сестра – Моника, която е доста сполучлива фламенко танцьорка, актриса и модел. Те вземат участие дружно в разнообразни рекламни акции на Mango и осъществят и лична линия дамско долни дрехи . Моника и Пенелопе се радват и на брат Едуардо Крус , който е музикант.

Редактор: Лилия Огнянова

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР