Пекинският институт за технологии наскоро получи 500 милиграма лунни проби,

...
Пекинският институт за технологии наскоро получи 500 милиграма лунни проби,
Коментари Харесай

Китай се готви за Луната

Пекинският институт за технологии неотдавна получи 500 мг лунни проби, доставени от задачата „ Чан‘ъ-5 “, и се готви да ги изследва с концепцията да помогне в напъните за построяването на изследователска станция на Луната, разказва Радио Китай.

„ Тъй като сега потенциалът на ракетите е стеснен, а разноските за превоз сред Земята и Луната високи, от значително значение е да се употребяват материали от Луната в строителството на изследователската станция. Това значи, че лунната почва ще служи като главен материал “, сподели Шън Дзюн, професор в Училището по машинно инженерство към института. Той добави, че научните проучвания ще се проведат на два стадия. По време на първия ще се проучат главните физични свойства на пробите, в това число оптични и електромагнитни характерности. След това ще бъдат изследвани повърхностните свойства на частиците от лунната почва и ще се търсят най-подходящите технологии за 3D щемпел и материали, показва Радио Китай.

Технологията за отливки на лунна почва е изправена пред голям брой провокации като съгласуемост на материалите, непоклатимост на сместа и надеждност на печата. Лунните проби няма да се употребяват за строителните опити. Вместо това екипът възнамерява да създаде реплика на лунна почва със съществуващите на Земята материали и непрестанно да усъвършенства методите за разработка и строителните техники въз основата на данните от разбора на лунните проби.

Мисията „ Чан‘ъ-5 “ бе изстреляната през ноември 2020 година и се завърна на Земята през декември същата година. През юли 2021 година на учените бяха предоставени пет партиди лунни проби за изследвания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР