Пекин засили профилактичните мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

...
Пекин засили профилактичните мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19.
Коментари Харесай

Китай затяга мерките срещу COVID-19

Пекин ускори профилактичните ограничения за попречване на разпространяването на COVID-19. В понеделник пред здравните заведения се извиха дълги опашки от хора, с цел да си създадат PCR тест.

Посетителите на търговски центрове, заведения за хранене, кафенета, лечебни заведения, аптеки, театри и музеи е наложително да показват два зелени здравни кода, потвърждаващи неналичието на заразяване и на контакт със инфектирани хора, както и че през последната седмица не са напускали града. Освен това е наложително да премери температурата и да се носи маска, с изключение на по време на хранене.

За миналите 24 часа в континентален Китай са регистрирани 2 343 случая на зараза с COVID-19, заяви в понеделник Държавният комитет по опазване на здравето и хигиена на Китайската национална република. В отчета се показва, че измежду заболелите са открити 1 337 " локални " случая, 895 от които са разпознати в провинция Дзилин в Североизточен Китай. Съобщава се също за огнища в провинциите Шандун (Източен Китай), Гуандун (Южен Китай), Шаанси (Северозападен Китай) и Хъбей (Северен Китай), както и в централните градове Шанхай и Тиендзин. При 906 случая е открито, че са безсимптомни.

Регистрирани са 218 импортирани случая на зараза. В отчета на организацията не се показва дали при китайските жители, евакуирани от Украйна през последните дни, е открит ковид.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР