Пекин. Тържествените мероприятия в чест на 70-годишнината от образуването на

...
Пекин. Тържествените мероприятия в чест на 70-годишнината от образуването на
Коментари Харесай

ТАСС: В Пекин започнаха тържествата по повод 70-тата годишнина от образуването на Китайската народна република

Пекин. Тържествените мероприятия в чест на 70-годишнината от образуването на Китайската национална република започнаха в 10 часа локално време (05:00 българско) на централния площад Тянанмън в Пекин, оповестява сътрудник на ТАСС от мястото на събитието.
Президентът на Китай Си Дзинпин, министър-председателят на Държавния съвет Ли Къцян, други членове на управлението на страната и някогашният държавен глава Цзян Цземин се качиха на платформата, водеща към Забранения град при портата Тянанмън.
Ли Къцян разгласи началото на тържествата. Под 70 залпа с церемониални оръдия фамозната група на честната стража на Народоосвободителната войска на Китай (НОАК) изнесе знамето на Китай на площада и го издигна на флагштока, след което боен оркестър извърши националния химн.
Пекински церемониал
По-късно президентът на Китай даде заповед да стартира боен церемониал за отбелязване на 70-годишнината от основаването на националната република.
„ Пристъпете към церемониалното прекосяване на войските “, сподели президентът. Тогава Си Дзинпин в лимузина " Хонгчи " ( " Червеното знаме " ) направи обиколка на церемониални карета и съоръжение, издигнати на централния бул. на Пекин - Чанг`анджие.
„ Здравейте, приятели! Ние работихме интензивно, приятели “, поздрави Си Дзинпин военнослужещите, облечени в мрачно сиви униформи, наричани още „ маоцзедуновки “.
„ Желаем ви положително здраве, ръководител “, извикаха предните карета в отговор, в това число тези, състоящи се от дами военнослужещи в бяла, синя и алена униформа.
По своя мащаб военният церемониал ще надмине всички сходни шоута в историята на Китай: в него ще вземат присъединяване 15 хиляди военнослужещи, както и 160 бойни самолета и 580 единици военна техника. След прекосяването на войските в града ще стартира празнична проява, в която ще вземат присъединяване към 100 хиляди души. В чест на националния празник се възнамерява да се освободят 70 хиляди „ гълъби на мира “ и да се изстрелят толкоз цветни балони.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР