Пекин ще инвестира в африканските държави 60 милиарда долара. Това

...
Пекин ще инвестира в африканските държави 60 милиарда долара. Това
Коментари Харесай

Китай дава 60 млрд. долара на Африка, Германия – само 100 млн.

Пекин ще влага в африканските страни 60 милиарда $. Това съобщи китайският президент Си Цзинпин при откриването на форума за съдействие Китай-Африка (FOCAC-2018), представен от „ Дойче Веле “.

10 милиарда $ ще бъдат отпуснати през идващите три години. Става дума за междуправителствена помощ, вложения, капиталовложения и заеми.

Предвижда се други 15 милиарда $ да бъдат дадени като помощ и безлихвени заеми, изясни Си Цзинпин. Той заяви, че Пекин ще даде в допълнение 146 милиона $ в помощ на африканското земеделие. На Черния континент ще бъдат изпратени 500 висококвалифицирани експерти, с цел да подкрепят развиването на агросектора.

В двудневния конгрес в Пекин вземат участие водачите на доста африкански страни. Си Цзинпин акцентира категорично, че китайските вложения няма да бъдат обвързани с слагането на политически условия. В същото време „ Дойче Веле “ заяви и за немска помощ за Африка. В Берлин се организира конференция за филантропичната обстановка в региона на езерото Чад с присъединяване на редица страни – Нигер, Нигерия, Камерун и лично Чад. На форума участва немският външен министър Хайко Маас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР