Педофилът е обладан от нагон, но преди това, ако той

...
Педофилът е обладан от нагон, но преди това, ако той
Коментари Харесай

Адв. Марин Марковски: Патриархът да освети НС, трябва им просветление да променят закона

Педофилът е обладан от нагон, само че преди този момент, в случай че той знае, че за това има доживотна присъда, има спирачка. Смятам, че Парламента може да направи нещо. Може би е хубаво Патриарха да освети новия сезон на Народното събрание, с цел да просветли мислите на депутатите да трансформират закона.
Това съобщи пред Нова телевизия юрист Марин Марковски във връзка новия случай на подигравка с малко момиченце в село Сотиря, за който са арестувани двама души. 14 годишен с голям брой престъпни прояви и 60 годишен негов съселянин.

Всички българи, които се борят за хляба си и си гледат дечицата ще подпишат подписката, която стартира в село Сотиря, която е да нямат право обвинени да понижат присъдата си при признания, сподели още адв. Марковски.

Закона би трябвало да се прави с мъдрост, просвета, познание. В момента има две процедури – едната е когато обвинен признае обстоятелствата, а другата да признае доказателствата на следствието.

Със съкратеното разследване, когато се признаят обстоятелствата се пести време и запаси. Признаването на обстоятелствата понижава присъдата. Но килъра признава, тъй като всичко е потвърдено, не тъй като съвестта му е проговорила. Има убийци, които споделят на надзирателите „ Целувам си тия ръце, с тях мога всичко “, а това са хора, които са удушили някого.

Този тип правосъдно разследване би трябвало да се промени за тежки закононарушения и те да нямат право на скъсен развой. Обезсмисля се независимостта на съдията, когато прокурор взе участие в определянето на присъдата. Трябва да се посочат ясно и тъкмо в кои случаи да не се позволява кратко разследване.

Запитан какво мисли за двамата, които са упрекнати за убийството от Негован, адв. Марковски съобщи, че в живота ставата такива ужасни неща, че даже въображението не може да ги измисли. Според него сега тези двама души не би трябвало да имат право на съкратена процедура, само че законът е подобен.

Инстинктът на килъра е ужасяващ, той е 100% лакомец, за него съществува единствено неговото Аз. Към момента на закононарушението тези хора не мислят, че могат да го заловен и да бъде открит. Когато има такива тежки наказания, които изключват скъсен развой – за дребни деца, бременни дами, служители на реда, държавни чиновници, за такива случаи.

Алчността е доста мощна и разрушителна буря, само че убийството не може да удовлетвори това възприятие. Тези възрастни хора не са имали огромни полезности и средства. Това е първопричината, само че тук не се свежда единствено до пари.

Библията изяснява доста неща, които науката не може да изясни – там написа, че когато Сатаната обладае душата може да я унищожи. Много е мъчно да се изясни логиката на психиката на нарушителя, само че би трябвало да се направи доста повече – повече приходи, повече спортни уреди, повече благоприятни условия за обучение. Процента на хора с висше обучение, които са убийци е доста по-малко.

Ако полицията потвърди, че авансово са се разбрали кой какво да направи в това ликвидиране – кой да натисне спусъка и кой да разфасова жертвите, това значи, че тяхната виновност е на равно, обяниси още адв. Марковски.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР