Педиатри предупреждават за начина, по който климатичните промени засягат непропорционално

...
Педиатри предупреждават за начина, по който климатичните промени засягат непропорционално
Коментари Харесай

Промените в климата засягат сериозно здравето на децата, предупреждават педиатри

Педиатри предизвестяват за метода, по който климатичните промени засягат непропорционално децата.

В нов отчет, оповестен в списание Pediatrics, се показва, че лекарите към този момент откриват сериозните последствия от измененията в климата върху здравето на децата. Изследването позволява, че измененията в климата могат да извърнат позитивната наклонност, реализиран от последните 25 години в намаляването на детската смъртност.

Новото изследване демонстрира, че 88% от болесттите, свързани с измененията в климата, засягат децата.

Последните бедствия, свързани с климатичните промени като ураганите Харви, Катрина и Ирма изложиха на риск здравето на децата. Същото се отнася и до рисковите температури (горещи и студени), възходящият брой комари, предаващи малария и рискови вируси като Зика, растежа на водни бактериални инфекции поради стоплянето на водата.

При сходни случаи на рискови прояви на времето и естествени промени възрастните са по-гъвкави и адаптивни, до момента в който децата постоянно се разболяват и умират, изключително в разрастващите се страни. В случая на вируса Зика, най-разпространен в североизточната Бразилия, няма лекуване за микроцефалия, което поврежда мозъка на новородени и бебета.

В изследването се цитира проучване от Медицинския университет " Емори ", съгласно което " смъртността от диария, малария и липса на пълноценно хранене измежду децата под 5 годишна възраст възлиза на 38%, 65% и 48% от всички смъртни случаи в международен мащаб през 2015 година "

Според доктор Мона Сарфати, шеф на програмата за измененията в климата и здравето на университета " Джордж Мастер ",цитирана от CNN, изводите от отчета са достоверни и добре известни.

" Децата са по-силно наранени от горещините, тъй като прекарват повече време на открито.Те са по-уязвими и от замърсяването на въздуха от въглеродните излъчвания от изкопаеми горива, тъй като дробовете им към момента се развиват. Заради играта на открито те са по-уязвими за инсекти, които придвижват рискови инфекции. Лекарското съсловие регистрира тези проблеми, които без подозрение ще се влошат, в случай че не предприемем решителни ограничения против измененията в климата, " показва Сарфати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР