Педагогическият съвет във всяко училище ще определя критериите за подбор

...
Педагогическият съвет във всяко училище ще определя критериите за подбор
Коментари Харесай

Обявиха как учениците ще могат да ходят на безплатна почивка

Педагогическият съвет във всяко учебно заведение ще дефинира критериите за асортимент на учениците, които ще се включат в пътешестване през лятото, финансирано от държавния бюджет. Целта е те да бъдат съобразени със спецификата на самото учебно заведение, обвързвана с образованието от отдалеченост през последните две образователни години. Това е записано в новата Национална стратегия „ Отново дружно “, която беше оповестена за 14-дневно публично разискване.

От опцията да летуват на цялостна държавна прехрана могат да се възползват възпитаници от I до XI клас през актуалната образователна година в държавни и общински учебни заведения. Те ще бъдат разпределени в групи по 10 до 15 души. Всяка група ще бъде придружавана от преподавател или различен педагогичен експерт.

Училищата с по-малко от 150 възпитаници и педагогичен личен състав могат да аплайват за включване в програмата с не повече от 12 участници, включително придружителя. По-големите учебни заведения могат да включат до 7% от общия брой възпитаници и педагози, само че не повече от 165 участници дружно с придружителите. Ограничението в броя се постанова от наредбите в Закона за публичните поръчки - той лимитира до избрана граница размера на обществените средства, които могат да бъдат разпределяни без отнемаща време конкурсна процедура.

Туристическият пакет за всеки участник в „ Отново дружно “ е на стойност 500 лева Той би трябвало да включва превоз, настаняване, храна и културна, спортна или различен тип обществена стратегия за шест дни. За да се включат в програмата, учебните заведения би трябвало да изпратят в Министерството на образованието и науката (МОН) най-малък набор от документи, в това число три предложения от туроператори, както и стимулирано решение на педагогическия съвет за избор на една от тях. Заявки ще се одобряват от одобряването на програмата от държавното управление до 1 септември 2021 година или до привършване на плануваните финансови средства. Документите ще се ревизират от специфична комисия в МОН по реда на тяхното постъпване.

За „ Отново дружно “ са заделени 15 млн. лева от държавния бюджет, които ще стигнат за 30 000 възпитаници и съпътстващи ги педагогичен експерти.

Целта на новата национална стратегия е да насърчи възобновяване на връзката сред учениците, да помогне за обогатяване на тяхната просвета, да подтиква работата им в екип, да сътвори условия за увеличение на физическата им интензивност. Всичко това е от значимо значение за присъственото започване и осъществяване на просветителния развой през идната образователна година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР