Печалба от 104 хил. лв. отчита за 2017 г. общинската

...
Печалба от 104 хил. лв. отчита за 2017 г. общинската
Коментари Харесай

„Обреди” и „Пазари” са най-печелившите общински фирми

Печалба от 104 хиляди лева регистрира за 2017 година общинската компания „ Обреди ”. Приходите възлизат на 2,626 млн. лева и са с 97 хиляди лева повече от миналата година, което е растеж с 3,83 %. На тази база дивидентът, който получава общината като едноличен притежател на сдружението, е 85 хиляди лева Реалната облага би била и по-голяма, в случай че не се дължаха 61 хиляди лева такса боклук за гробищните паркове, които общината даде в благосъстоятелност на сдружението. В осъществяване на капиталовата си стратегия „ Обреди ” ЕООД е вложило 328 хиляди лева в поправки на здания и гробищни паркове.

При представянето на годишния финансов доклад пред комисията по благосъстоятелност и стопанство управлението акцентира плътната обязаност на активността с демографските процеси в града. Сключените бракове предходната година са 1 295, с 203 повече от предходния интервал. Траурните ритуали – 3 472, пазарният дял – 44,56 %. Именно нелоялната конкуренция е измежду главните фактори, които пречат на сдружението да заеме мястото, за което има капацитет, показаха от управлението.

„ Дружеството се развива и се ръководи добре, остава другите институции да си правят съзнателно работата, акцентира зам-председателят на общинския съвет доктор Янко Станев. Достатъчно е в лечебните заведения да се пресекат опитите за изнудване на близки на покойниците коя траурна организация да изберат, полицията да изведе нескрито рушветите и шантажите. А, да попитам – по кое време ще бъдат отстранени противозаконните преместваеми обекти на Росен Марков от територията на общинската компания и по кое време ще се освободят отново нелегално експлоатираните павилиони за цветя пред портала на централните гробища? ”

Пред комисията от общинската компания „ Пазари ” регистрираха облага от 112 хиляди лева Ръководството акцентира, че тя би достигнала и към 570 хиляди лева, в случай че не се е наложило закриването на три пазарни площадки поради строителството на огромни инфраструктурни обекти във Варна. Заради бул. „ Левски ” предходната година са закрити пазарите на ул. „ Роза ” и до автогарата, а в Аспарухово е премахнат пазар поради разширението на бул. „ Мара Тасева ”. Спадът в приходите от това се пресмята на 85 хиляди лева, плюс още към 300 хиляди лева разноски по разглобяване на павилионите и разчистването на площадките.

С позитивен резултат от 29 хиляди лева завършва 2017 година Дворецът на куртурата и спорта. Общите доходи са 1,563 млн лева като 44 хиляди от тях са приходи от културни прояви, а 72 хиляди лева от спортни събития. Комисията по благосъстоятелност и стопанство одобри докладите на „ Ученическо и столово хранене ” и на „ Жилфонд ”, които заради обществените си функционалности обичайно осъществят загуби, надлежно 51 хиляди лева и 58 хиляди лева
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР