Пчелар разкрива как се прави най-добрият лек срещу бронхит Ето

...
Пчелар разкрива как се прави най-добрият лек срещу бронхит Ето
Коментари Харесай

Пчелар разкрива как се прави най-добрият лек срещу бронхит

Пчелар разкрива по какъв начин се прави най-хубавият лек против бронхит

Ето по какъв начин се прави мед от сибирски бор – лек за бронхит

Медът от сибирски бор е изпитан лек за респираторни болести, изключително бронхит, а тайната за неговото подготвяне ни разкрива един пчелар.

Борът, претърпял ледниковия интервал, е най-хубавият за приготвянето на мед, тъй като съдържа съставни елементи, които други иглолистни дървета нямат.

Сибирският бор се среща в северните и северозападните елементи на Сибир, само че и на Балканите. Всяка година подготвям този мед, който е доста лечителен. Приготвянето му се реализира на два стадия и би трябвало да се има поради в кой миг се събира прашецът и по кое време – шишарките от този бор.

Цъфти през май. Когато стартират да се появяват младите иглички, те са цялостни с лечебна смола.

Когато се появи този прашец, той се събира и смесва с меда, само че не и акациев, тъй като акацията съдържа висок % захароза. Престоява 21 дни и по-късно се прецежда. Един кг от тази смес се прибавя към пет кг мед.

През май се берат шишарките. Залейте ги с вряла вода и оставете да врат за половин час, след което ги оставете за един ден. Смесете с първия мед.

Този мед е отличен за продължителен бронхит, работи против всички типове настинки и други болести на дихателните органи. Използва се за бъбреци и вътрешности, употребява се и в композиция с планински мед и прополис за повишение на имунитета.

Има противовъзпалително, аналгетично и антиалергично деяние. Добър е за външна приложимост за лекуване на гнойни рани и акне.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР