Пази Боже от такава любов - така иронично коментира при

...
Пази Боже от такава любов - така иронично коментира при
Коментари Харесай

Анита Мейзер искала да изнесе трупа на мъжа си Николай, за да освободи духа му

" Пази Боже от такава обич " - по този начин иронично разяснява при днешната си защита юрист Иван Томов изказванията на Анита Мейзер, че убитият й мъж Николай бил любовта на живота й. Защитникът, нает от околните на културиста, съобщи в правосъдната зала, че до момента всички пояснения на подсъдимата си опонират, а версиите й една с една не си наподобяват на финала на процеса, съобщава Moreto.net. Частният обвинител разяснява, че и преди, и след убийството Анита Мейзер е работила извънредно необичайно и нелогично. По думите му един от парадоксите е обяснението, че след гибелта на Николай, отишла до магазина да си напазарува за да си построи оправдание, само че връщайки се му се ядосала и по тази причина набила безжизненото му тяло. Междувременно, до момента в който била в бакалията очаквала като се върне мъжът й да е възкръснал.

Според юриста изказванието, че е бутнала 101-килограмовия мъртвец от масажната маса и то върху сак също е доста подозрително. Нещо повече, концепцията й била да го реалокира на терасата, с цел да излезе духът му отвън жилището. Вместо да го издърпа на балкона обаче, Мейзър тръгнала да вади мъртвия си брачен партньор пред входната врата.

Междувременно в трите часа след убийството, като се изключи че ходила в магазина, поставила пране в пералнята, къпала се и с веро почистила капките кръв, тъй като била чистница. Преди да се обади в полицията излязла повторно, само че към този момент с джипа си. Тогава изхвърлила на автобусна спирка празния сак, а на други две места из града - " свинските опашки ", с които се задушил Николай. Освен това преди да се свърже с приятеля си и комшия Кирил Вълчев - Скалата, говорила с частен детектив. С подигравка юрист Томов разяснява също изказванието на Мейзер в едно от предходните правосъдни съвещания, че имала десетина сака и постоянно ги изоставяла на всякакви места.

Същевременно, съгласно него, разминавания има и в показанията на миската за аргументите за гибелта на мъжа й. Тя не давала безапелационни пояснения даже по време на следствения опит преди делото. Така да вземем за пример, в началото тя твърдяла, че е поставила две " свински опашки " на врата на Николай и ги стегнала по едно и също време. По-късно версията й се трансформирала и тя към този момент казвала, че преди да затегне стяжките си поставила ръкавици.

Освен това, до момента в който културистът лежал на масажната маса в жилището с вързани ръце и глава, тя търсила апликация в телефона си, с цел да снима видео. По нейни пояснения той я псувал и й споделил да вземе различен телефон. След като по нейни думи схванала, че " нещата не вървят на добре ", тръгнала към кухнята да търси нож, с цел да отреже " свинските опашки ". После се върнала и с нож, и с ножицата, която намерила до масата за разтривки, не могла да избави мъжа си.

Според юристите на околните на умрелия обаче, по този начин и не е станало ясно за какво двамата са решили да вършат запис в мрачно помещение, а Николай е бил облечен с връхна дреха с качулка, откакто задачата е била да се покаже физическата му мощност. Въпросителни, по техните думи, буди и фактът, че културистът не е загрял преди номера, не е правил и подготовка предните дни.

По време на огледите в дома на Мейзер след убийството пък, проверяващите намерили в шкафче с ключ, сигнали и писма от разнообразни дати, писани от нея. В тях миската обяснявала, че в случай че й се случи нещо, отговорен ще е Николай. В тази връзка юрист Томов напомни случая на инсценираното от нея похищение през 2011 година и последвалото й самопризнание, че се укрила в Турция, с цел да разбере до каква степен е мощна любовта на мъжа й. Според нея това щяло да надгради връзката им.

В последна сметка съдът реши Мейзер да лежи в пандиза 4,6 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР