Пазете в тайна тези 7 неща, за да бъдете щастливи! Можем

...
Пазете в тайна тези 7 неща, за да бъдете щастливи!
Можем
Коментари Харесай

Ако искате да ви върви и лошият късмет да остане само спомен, пазете в тайна тези 7 неща

Пазете в загадка тези 7 неща, с цел да бъдете щастливи!
Можем да научим доста от опита на индийските мъдреци. А точно, ето какви детайлности от живота ни би трябвало да пазим в загадка.
Този свят се основава само на истината, само че изисква баланс, тъй че мъдреците предизвестяват за някои неща, които е по-добре да бъдат защитавани в загадка.
Например, те считат, че някои неща не би трябвало да се афишират авансово и че за всичко си има време.
Има време за цялостна неприкритост, само че и има време за загадка. Един учтив човек знае по какъв начин да се държи в една или друга обстановка.
С други думи, тайната – не е неистина, а просто един от аспектите на културното държание.

Първо
Няма потребност да разгласявате вашите дълготрайни проекти. Мълчете, до момента в който тези проекти не бъдат изпълнени. Всяка наша концепция освен не е идеална, само че има някои доста слаби страни, по които, в случай че се удари, могат да бъдат унищожени.
Второ
Човек не би трябвало да споделя за положителните си каузи. Доброто дело е необичайност в този свят, тъй че би трябвало да се пази като зеницата на очите. Не се възвеличавайте за положителните каузи. Подобно отношение може да ви направи горди, което не е хубаво.

Трето
Трето, не оповестявайте своя аскетизъм. Не е належащо да се приказва за рестриктивните мерки за хранене, сън, правене на секс и така нататък Физическият аскетизъм има изгода единствено в случай че е в естетика с прочувствения съставен елемент.
Четвърто
Четвъртото нещо, за което би трябвало да мълчите – вашата храброст. Да, това е отлично, само че ни се дава като тест и изпит. Всеки ден се сблъскваме с разнообразни житейски проби.

На някои им се дават същински изкушения, на някои вътрешни. Виждат се външните изкушения, по тази причина хората получават награди, а превъзмогването на вътрешните изкушения никой не вижда, тъй че за тях не се получават никакви награди.
Затова, мъдреците увещават героите с очевидни победи да изразят уважението си към героите с вътрешната битка и да похвалят техните достижения.
Пето
Петото нещо, което не би трябвало да се оповестява – духовното прояснение. То е единствено ваше и не би трябвало да бъде споделяно с никого. Разкрийте го, единствено когато е в действителност належащо.

Шесто
Това, което не би трябвало да се споделя, са домашните разногласия и фамилният живот.
Запомнете: колкото по-малко говорите за проблемите със фамилията си, толкоз по-силно и устойчиво ще бъде. Кавгата е освобождение на негативната сила, насъбрана в процеса на връзка.
Колкото повече говорите за проблемите си, толкоз повече вярвате в тях.

Седмо
Това са грозните думи, които сте чули от някого. Обувките могат да се изцапат на улицата, а по този начин ще изцапате и мозъкът.
Човекът, който като се прибере у дома, приказва за всички неприятни неща, които е чул на улицата, не се разграничава доста от индивида, който се прибира и не събува калните си обувки.
Инфо: Букварче

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР