Пазарите на акции на Уолстрийт стартираха търговията във вторник със

...
Пазарите на акции на Уолстрийт стартираха търговията във вторник със
Коментари Харесай

Подем на Уолстрийт в очакване на силни финансови отчети на Amazon и Google

Пазарите на акции на Уолстрийт стартираха търговията във вторник със солидни покачвания, задълбочавайки вчерашното възходящо придвижване, защото вложителите чакат мощни финансови резултати за последното тримесечие на софтуерните колоси Amazon и компанията-майка на Гугъл - Alphabet.
Това заяви БНР.
Финансовите докладите на двете водещи софтуерни компании ще бъдат оповестени късно довечера - след края на американска търговия.
 Как спекуланти без опит дадоха урок на акулите на Wall Street, регистрира финансов съветник Как спекуланти без опит дадоха урок на акулите на Wall Street, регистрира финансов съветник
На пазарите се заражда една нова мощ - дребните вложители, които се сплотяват във форумите и обществените мрежи против огромните играчи...
Междувременно Камарата на представителите на Съединени американски щати с болшинство на Демократическата партия се приготвя да предприеме първа крачка във връзка с финансовия пакет за антиковид облекчения на президента Джо Байдън на стойност 1,9 милиарда $, като се чака основен избор довечера, който да форсира процедурата по по-бързото приемането на финансовата помощ от Конгреса.
Около два часа след старта на търговията на Уолстрийт показателят на сините чипове DJIA нараства с близо 600 пункта (скок с към 2%), необятният показател S&P 500 се покачва с 1,67%, а софтуерният показател Nasdaq Composite с 1,35%. Вчера и три водещи показателя също означиха положителни покачвания надлежно с 0,8%, с 1,6% и с 2,6%.
В очакване на тримесечните финансови резултати акциите на Гугъл нарастват с 1,5%, а на Amazon с 1,3%.
Подкрепа за днешнияоказват и данните за развиването на коронавирусната пандемия в Съединени американски щати, като те демонстрират, че новите случи на Covid-19 са се намалили за трета поредна седмица за пръв път от септември 2020 година насам. Има известно понижаване и на броя на приетите в болница в страната. Броят на ваксинираните с една доза от коронавирусните ваксини в Съединени американски щати пък към този момент е по-голям, в сравнение с общия броя на инфектираните от началото на пандемията.
 Сътресения на борсата: Дребни вложители се наговорили против огромните акули, NASDAQ може да спре търговията Сътресения на борсата: Дребни вложители се " наговорили " против огромните акули, NASDAQ може да спре търговията
Главният изпълнителен шеф на NASDAQ Адена Фридман съобщи пред CNBC, че борсата ще наблюдава хипотетично наговаряне сред дребни ин...
Не на последно място като че ли отслабна напрежението, което беше породено през предходната седмица от бруталното повишаване на определени акции като тези на GameStop след координираните им покупки от групи дребни вложителите, при което огромни хедж фондове претърпяха многомилярдни загуби от техни " къси позиции " по отношение на същите акции.
Ентусиазмът измежду дребните вложители, групирани в разнообразни конгреси като Wallstreetbets, наподобява стартира да се изпарява, като показателно за това е днешното рекордно на GameStop с близо 60%, а акциите на друга сходна компания - AMC Entertainment се срутват с над 45%.
Търговската платформа Robinhood увеличи във вторник лимитите за покупки на " мощно скъсени акции " като тези на GameStop и AMC Entertainment Holdings на фона на огромния ценови спад на техните акции.
Според обновените предели, Robinhood към този момент ще разреши на потребителите да закупуват по 100 акции на GameStop вместо досегашните 20. Потребителите към този момент могат да закупят и до 1250 акции на компанията AMC.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР