Пазарджишкият окръжен съд отложи делото срещу кмета на Септември Марин

...
Пазарджишкият окръжен съд отложи делото срещу кмета на Септември Марин
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу кмета на Септември

Пазарджишкият областен съд отсрочи делото против кмета на Септември Марин Рачев. Причината е, че съдът изиска избрани документи от Специализираната прокуратура. Стартът на делото е отсрочен за 4 юни, предава БНР.

Марин Рачев е упрекнат в укриване на налози, в изключително огромни размери, преди да поеме ръководството на Общината.

Пред постройката на съда инициативният комитет " Да спасим община Септември " даде на медиите извадки от последния отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия, в който са установени голям брой нарушавания от страна на кметския екип.

Част от нарушаванията са свързани и с депутата от ГЕРБ Даниела Малешкова, когато е била заместник-кмет на общината. Тя е сключвала неизгодни контракти с втората братовчедка на Марин Рачев за доставка на горива и ремонтни действия, показва ръководителят на инициативния цивилен комитет Николай  Баташки.

Кметът на Септември Марин Рачев съобщи, че е жертва на офшорни компании, които желаят единствено за себе си минералните залежи на Варвара.

" Причината за офанзивата против мен е находището на минерална вода в село Варвара. От там идват нещата, които се случват в община Септември. Фирмите, моите, на които съм бил шеф, са регистрирани на персоналния ми адрес, а не на Филипинските или не знам на кои острови “, разяснява Рачев.

Николай Баташки съобщи, че има офшорна компания, само че тя в никакъв случай не е взела участие в държавни и общински покупко-продажби.

На въпрос от кое място е събрал парите за гаранцията, които възлизат на 130 хиляди лв. Рачев отговори:

" Съпричастни хора, които не желаят община Септември да бъде въвличана в схемата на по този начин наречените " спасители ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР