Пазарджишки лекари спасиха живота на две годишно дете, което погълнало

...
Пазарджишки лекари спасиха живота на две годишно дете, което погълнало
Коментари Харесай

Двегодишно дете глътна ключодържател, оперираха го по спешност

Пазарджишки лекари избавиха живота на две годишно дете, което погълнало играчка-ключодържател от пакет със зрънчо. Предметът бил затънал в хранопровода на детето, оповестява БНР.
Двегодишното дете е от. Снощи то е било признато в пазарджишката болница по неотложност, откакто рентгенова фотография посочила, че ключодържателят е затънал в хранопровода на детето. След случая то почнало да демонстрира дихателна непълнота, което наложило и незабавна интервенция. Успешното премахване на непознатото тяло е от екипа на доктор Владимир Атанасов, анестестезиологът доктор Димитър Иванов и медицинските сестри Райчева и Славова.
 Лекари извадиха монета от носа на пациент, престояла там 50 години Лекари извадиха монета от носа на пациент, престояла там 50 години
Лекари от Москва съумяха да извадят от носа на пациент монета, която е престояла там повече от 50 години. Операцията е траяла час и...
Детето е имало шанс, че ключодържателят не е попаднал в трахеята му. От здравното заведение приканват родителите да бъдат по-внимателни по отношение на играчките, които се оферират в пакетите с царевични пръчици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР