Пазарджик. Настоящият председател на Комисията по земеделие в Народното събрание

...
Пазарджик. Настоящият председател на Комисията по земеделие в Народното събрание
Коментари Харесай

Пазарджик: Народните представители от ГЕРБ от района бяха официални гости на откриването на гроздобера в с. Черногорово

Пазарджик. Настоящият ръководител на Комисията по земеделие в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ-Пазарджик Димитър Гечев, дружно с сътрудниците си от парламентарната група на партията Десислава Тодорова и Даниела Малешкова, бяха публични посетители на старта на акцията по прибиране на реколтата от грозде. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Ритуалът се състоя в лозовите масиви край пазарджишкото село Черногорово, отглеждани за производството на виновност от маза „ Нерогора ”.
Заедно с министъра на земеделието и храните Румен Порожанов, народните представители отрязаха гроздове и пожелаха здраве и благодат на производителите.
По думите на министър Порожанов тази година реколтата от грозде е доста добра, като се чака да бъдат създадени сред 140 и 150 милиона литра български виновност с чудесно качество. Близо една трета от виновността се осъществят на непознати пазари. Министърът прикани производителите да употребяват опциите на европейските стратегии, като посочи че до 2024 година лозаро-винарския бранш България ще получава годишно към 50 милиона лв. европейски средства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР