Пазарът за недвижими имоти се развива с изключителна интензивност през

...
Пазарът за недвижими имоти се развива с изключителна интензивност през
Коментари Харесай

Кредит или наем – какво да изберем?

Пазарът за недвижими парцели се развива с изключителна активност през последните години. На това се дължи и огромният растеж в цените на парцелите, който пък от своя страна ни кара да се питаме – заем или наем е по-изгодно? Избирайки заем, човек изплаща апартамент, който ще бъде негов рано или късно. Да, само че цените са с толкоз високи стойности сега, че изплащането на сходен заем може да бъде непостижимо, изключително за множеството младежи, показват от Асоциацията на кредитните медиатори в България

Кога да изберем наем пред заем?
 
В някои обстановки наемът може да бъде по-разумно и положително решение пред заема. Той не е толкоз обвързващ, процесът е елементарен и бърз, което дава опция на хората да се снабдят с място за живеене в границите на броени дни.
 
Наемът е положително решение за тези, които не са сигурни, че ще се задържат за дълго в обещано обитаемо място. Също по този начин, наемът е подобаващ за хората, които нямат сигурни и постоянни приход, и не биха желали да изтеглят заем, и да не могат да го погасят. Младежите, които към момента не могат да си разрешат да влагат огромна сума в жилище, както и тези, които към момента нямат сигурен фамилен статус, също биха създали вярно решение, в случай че се насочат към наемането на жилище.

Какво жилище да купите - панелка или ново строителство

Кога да изберем заем пред наем?
 
Кредитът е доста по-добър вид от гледна точна на инвестиция, тъй като след години парите, които са били дадени, ще бъдат към момента ваши, само че под формата на жилище. Кредитът е вярното решение за тези хора, които могат да си разрешат да изплащат вноските за задоволително дълъг интервал от време, както и да покрият другите разноски като налози и сметки.
 
 istock istock
Допълнително, заем може да бъде изтеглен единствено от хора, които имат потвърдени приходи, както и дават отговор на редица други условия на банките.  И несъмнено – заемът е добра концепция за хората, подготвени за семейство и за определяне в дадена локация.
Професионална помощ за вярно решение
 
Трудно можем да отговорим на въпроса наем или заем, изключително когато става въпрос за безапелационен и повсеместен отговор. Именно по тази причина е целесъобразно да се консултирате със експерт при взимането на такова решение.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР