Пазарът на кухненски прибори се разрасна толкова, че е невъзможно

...
Пазарът на кухненски прибори се разрасна толкова, че е невъзможно
Коментари Харесай

За какво още можем да използваме белачката в домакинството

Пазарът на кухненски принадлежности се разрасна толкоз, че е невероятно да се обзет всички новости, още по-малко да се откри място за тях вкъщи. Трябва да изберете това, което е в действителност потребно, а новаторските дизайни са прекомерно примамливи. Но има дребен инструмент, който остава съвсем неизменен от години, постоянно универсалната ръчна белачка.

Белачката прави живота и готвенето по-лесни, в сравнение с си мислите! Първоначално предопределена за белене на зеленчуци или плодове, тя има и други преимущества. Знаете ли кои са те?

Ръчната белачка, в другите си модели, предлага по-голяма еластичност на потребление с функционалности, които надвишават това, за което знаем, че е преднъжачена. Това са някои от тях.
Необикновени ястия, които не всеки европеец ще преглътне
Във всяка кухня по света има ястия, които са неин признак. 1. Питки от тиня. Кални питки се ядат в една от най-бедните страни...
Прочети повече
Лесни шоколадови украшения

Има хиляди десерти, които ще наподобяват доста по-добре с малко украсителен щрих и за това шоколадът е непостижим. Не е належащо да купувате търговски подготвени произведения, които нормално се продават на цени на златото или са с доста ниско качество, защото домашната версия е доста елементарна и евтина!

Много лесна декорация е чипс, къдрици или бримки от тънки листове шоколад. Техниката за нанасяне на доста тъничък пласт върху твърда повърхнина, с цел да я украсите добре, е повече от чудесна, ще спестите доста време, като просто настържете твърдия шоколад с белачката. Може да извършите декорация на торти, пайове и като добавка към крем.

Може да извършите паста?

Белачката за зеленчуци има и друго унукално приложения, за което надали подозирате. А точно - за подготвяне на зеленчукова паста. Морков или тиквичка ще бъдат идеални за тази " роля ". Достатъчно е да нарежете зеленчуците на линии и по-късно да ги поставите във вряща вода за 3-4 минути. Те могат да бъдат като сурогат на обичайна паста или като добавка към обичаното ви ядене.
3-те най-неприятни неточности при кухненския дизайн
Правилният дизайн на кухнята разрешава освен да се готви в комфортни условия, само че и да приема посетители без съмнение. Да не забравяме, че в...
Прочети повече
Резини твърдо сирене

Сиренето, което прибавяме към ястията, не постоянно би трябвало да е настъргано. Най-твърдите от тях, като пармезан или пекорино, също могат и би трябвало да бъдат нарязани на по-финни линии, както за по-добър усет, по този начин и за придаване на по-интензивна текстура и усет на храната.

Ръчната белачка е най-хубавият инструмент за добиване на тези резени сирене без риск от порязване, като също по този начин ще постигнеми по-фин свършек, в сравнение с в случай че го направихме с нож.

Бързо темперирайте маслото (или го нарежете на части за покритие)

Има доста предписания, които изискват омекотено или темперирано масло. Ако сме не запомнили да го извадим от хладилника авансово или бързаме, най-хубавият метод да ускорим процеса е да го обработиме с белачката. Ще бъде и доста по-приятно за окото, вместо да го натрошите на дребни твърди бучки.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР