Пазарът на дигитални валути през 2023 г. беше доста интересен.

...
Пазарът на дигитални валути през 2023 г. беше доста интересен.
Коментари Харесай

Биткойн може да достигне $1 милион преди 2030 година

Пазарът на цифрови валути през 2023 година беше много забавен. Имаше спадове и положителни моменти за вложителите, за някои годината беше разочароваща. Но по какъв начин я видяха участниците в третия панел на форума " Силата на вложенията ", отдаден на цифровите валути и изкуствения разсъдък, модератор на който бе Стойне Василев, самостоятелен персонален финансов съветник.

Ето какво сподели един от участниците в панела - Георги Манолов, създател на BitcoinReady.me & BitcoinReady.bg:
 Георги Манолов - създател на BitcoinReady.me & BitcoinReady.bg
Източник:

Георги Манолов - създател на BitcoinReady.me & BitcoinReady.bg

Заминаващата си към този момент 2023 година ценово видяно я виждам като положителна за цифровите валути. В началото на годината биткойнът беше 16 хиляди $, а в този момент цената му е 28 хиляди $, или 80% - 90% скок, което аз виждам като мощно положително. До огромна степен това придвижване е доста близко и освен имитира, само че и виждаме това, което се случи през 2019 година Тогава по същия метод първоначално имахме ценово дъно, след това имахме възобновяване, тази година се случи същото. Ценово годината е положителна и се закрепихме на 50 % под историческия връх на най-голямата и остаряла криптовалута.

На база на ценовия цикъл, доста хора чакаха през 2022 година да се появи суперцикълът заради адопцията в компании като Microstrategy, приемането на биткойна за публично разплащателно средство в Ел Салвадор и така нататък Дъното се случи по същия миг, съвсем в същия миг като предния цикъл. Сега живеем в ясно изразени 4-годишни цикли.

От софтуерна позиция там нещата се случват постепенно, само че последователно, с по-малко внимание, тъй като градежът не става мигновен, само че в това време основите се поставят, с цел да може биткойнът да бъде интегриран допълнително промишлености. Аз съм надълбоко уверен и имам вяра, че биткойнът ще стане съществена част от всяко семейство и бизненс, както и интернетът пристигна в домовете преди няколко десетилетия. За да се случи това обаче, стават много софтуерни нововъведения.

Възприемането на биткойна се преглежда в разнообразни аспекти заради простата причина, че взема решение и редица проблеми. Като средство за предпазване на стойност, биткойнът се развива не доста бързо и бавно и ще има ускорено разбиране след съвсем сигурното приемане на индексните фондове, основани върху него, най-вероятно прегърнат в началото от най-големия управител на активи в света - Blackrock.

Биткойнът най-вероятно ще е най-печеливш в това, откакто пазарната капитализация мине трилион $. Той ще стартира да наподобява като невероятна инвестиция за дребния вложител, само че тогава ще е моментът за огромните вложители, в който наложително ще би трябвало да имат експозиция към този актив.
 Цената на Биткойн мина границата от $27 000
Цената на Биткойн мина границата от $27 000

Ден преди среща на Фед

Това ще стане, когато някой институционален вложител има по-малка възвръщаемост от различен, който не има в портфейла си биткойн. Като се има поради релативно дребната капитализация на биткойна сега, това значи голямо евентуално нарастване, само че не е капиталов съвет, а е от позиция на възприемането му като актив за предпазване на стойност.

Като разплащателно средство се преглежда самостоятелно. През последните две седмици, да вземем за пример, открих идеалния човек, с който желая да работя по един от плановете ми, само че той е от Русия. По обичайна финансова система аз не мога да му заплащам, такава е геополитическата конюнктура. Единственият метод да изпълним този продан е да стартираме да си заплащаме, посредством биткойн или други цифрови валути.

Наскоро си поръчвах биткойн пост терминали от чужбина, които ми ги доставят от Китай, като имах опцията да платя с пейпал и биткойни. От една страна първата алтернатива ми струваше с 5% повече, само че от друга - с биткойна пущам трансакцията и мигновено всичко е готово. Всеки човек и бизнес в друга страна в един миг ще изпита тази потребност и ще види големите изгоди.

Ел Салвадор като че ли има по-висок кредитен рейтинг, макар многото рецензии, които бяха първоначално. Това е първи добър образец, който бе даден на света.

Биткойнът към този момент е избавил от инфлацията всеки, който го е схванал и възприел, всеки който живее в този свят знае, че всичко му е по-евтино в биткойни. Един апартамент в София, да вземем за пример, сега коства 10 биткойна. Той струваше 50 биткойна преди няколко години, а след още няколко години е допустимо да коства 1 биткойн - това е дефлационната страна на биткойна.

Вървим в посока смяна на цивилизация от икономическа система, която е основана на инфлация и актуалната система няма по какъв начин да съществува, в случай че я няма инфлацията. Не е въпросът на дали, а по кое време ще се случи с увеличението на голямата ликвидна маса и когато това се случи, биткойнът ще бъде огромният бенефициент. Поради това чакам нов скок на биткойна в идната една година (това да не се приема като капиталов съвет, а като персонално мнение).

За да продължи да съществува международната стопанска система и да имаме всичко - тезата е, че единственият метод да се случва е с непрекъснато растящи цени, което основава редица други проблеми, за които ще си приказваме в идната система, и биткойнът основава мост към една нова икономическа система, където инфлацията остава в предишното и одобряваме дефлацията като изконен път напред.

По отношение на изкуствения разсъдък, резултатите му са да покачва доста продуктивността във всичко, като в това време понижава разноските за това. Ако преди една година трябваше да се наеме един младши специалист, то в този момент или не се заплаща нищо, или се заплащат 20 $ за Chat GPT и се прави същата работа. Иновациите са във всяка промишленост, роботите и технологията, които са част от всяка една индустрия; няма такава, която да не се повлиява от изкуствения разсъдък.
 Бъдещето на биткойн в случай че Китай анулира възбраната за рандеман: два сюжета
Бъдещето на биткойн в случай че Китай анулира възбраната за рандеман: два сюжета

Промяна на политиката на Пекин по отношение на криптовалутите се чака напълно скоро

Например за част от наличието онлайн, което сътворявам, би ми трябвало човек, който да работи през целия ден, а в този момент това става за 2 минути и то по-добре, в сравнение с един човек би го направил. Продуктивността е голяма, става по-евтино да се основават и други процеси. Скоро няма да е нужно даже хора да подреждат в супермаркета, няма да има потребност и от касиери.

Дали биткойнът може да нарастне до 1 милион $? Аз мисля, че това може да се случи даже преди 2030-та година.

Фopyмът " Cилaтa нa инвecтициитe " ce ocъщecтвявa c пoдĸpeпaтa нa: , , , ,

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на биткойн или други цифрови активи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР