Пазарът на бизнес-технологии за IoT-базирано проследяване на активите ще расте

...
Коментари Харесай

Проследяването на активи чрез IoT - нов обещаващ пазар


Пазарът на бизнес-технологии за IoT-базирано следене на активите ще пораства с по 10,7% през идните пет години (снимка: CC0 Public Domain)

Когато се заприказва за „ Интернет на нещата “, приложението на тази технология и изгодите от нея бяха много неразбираеми. Ето, че през днешния ден към този момент сме очевидци на IoT приложения в съвсем всяка промишленост. По-конкретно, следенето на активи посредством IoT е една от най-обещаващите ниши. Това е пазар, който ще доближи размер от 6,7 милиарда $ единствено в границите на 5 години.

Днес един от най-понятните сюжети за потребление на IoT решения, който генерира доста внимание и интерес в няколко промишлености, е следенето и наблюдаване на активи благодарение на IoT. Необходимостта промишленостите да станат по-интелигентни, в сравнение с бяха, трансформира следенето и наблюдението на активи в съществена характерност на актуалните предприятия. В резултат на това повече компании влагат съществено в следене и наблюдаване на активи посредством IoT.

Горното се удостоверява от неотдавнашен отчет на Research and Markets, който разкрива, че световният размер на пазара за следене и мониторинг на активи въз основата на IoT ще доближи 6,7 милиарда $ до 2028 година при междинен годишен ритъм на напредък от 10,7% през прогнозния интервал. Този отчет допуска, че от ден на ден софтуерни компании вършат огромни финансови вложения в решения за следене и мониторинг посредством IoT.

IoT решенията употребяват датчици, Wi-Fi, Bluetooth и други технологии, с цел да оказват помощ на фирмите да следят и ръководят своите активи. Геолокацията и наблюдението на придвижването са единствено една част от всички изгоди, които отчетът на Research and Markets регистрира. Управлението на автопарка, ръководството на инвентара и сигурността са единствено няколко приложения за следене на активи на IoT.

Пазарни фактори

Нарастващото разбиране на IoT устройства и датчици ще форсира разпространяването на решенията за следене и мониторинг, основани на „ интернета на нещата “. Това възходящо разпространяване ще докара и до генерирането и натрупването на от ден на ден данни, генерирани от обвързваните устройства.
още по темата
В резултат на това предприятията от ден на ден ще осъзнават, че в този момент е допустимо да генерират и проучват от ден на ден данни, ускорявайки доставките на артикули, следенето и наблюдението в действително време, без да вършат огромни разноски.

Въз основа на това от ден на ден предприятия ще се ориентират към решения за следене и наблюдаване на активи чрез IoT технологии. Тези системи ще се употребяват за планирани разбори, предизвестия в действително време, автоматизирано отчитане на складови наличия и други Основните промишлености, в които това ще се случва, включват селското стопанство, производството, авиацията, автомобилната промишленост.

Друг фактор, който ще оказва въздействие, е възходящото приемане на 5G технологии.

Текущи трендове

Все по-честите случаи на стратегическо съдействие и придобиванията ще подтикват конкуренцията на пазара на IoT-базирани решения за следене и мониторинг на активи. Обединенията на разработчици и снабдители на сходни системи ще доведат до развиването на съвременни платформи в интерес на съответни промишлености, водещи до повишение на успеваемостта.

Предизвикателства

Въпреки позитивния напредък на световния пазар на промишлеността за следене на активи на база IoT, едно предизвикателство, което може да попречи на бързото разбиране на технологията, е първичната цена, обвързвана с внедряването. Фактор тук е и „ преходният интервал “ на съзряване на технологиите, защото някои предприятия към този момент са подхванали стъпки за използване на IoT-базирано ръководство на активите си.

Тази обстановка затруднява въпросните организации в използването на IoT решения. Въпреки че има опция за възобновяване на към този момент внедрените технологии по метод, който ще разреши консолидираното на IoT, процесът има своята нелека цена. Не всяко дружество може да си разреши разноските за наново съоръжение на своите машини, тъй че да се приспособяват към новите технологии. Според анализаторите, по този метод има късмет тези предприятия да не възприемат IoT решения по време на прогнозния интервал, т.е. в границите на идните 5 години.

Регионални трендове

През 2021 година Северна Америка е преди всичко като водач на пазара за следене и мониторинг на активи въз основата на IoT, съгласно Research and Markets. Поради възходящия блян към софтуерно усъвършенствани артикули в Северна Америка в този момент се чака районът да бъде водещ на пазара в идните няколко години.

Европа и Азиатско-тихоокеанският район са други райони, за които се чака голям напредък на пазара за следене и наблюдаване на активи с задействан интернет на нещата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР