Пазарът днес предлага на клиентите много и най-различни продукти. Алтернативите

...
Пазарът днес предлага на клиентите много и най-различни продукти. Алтернативите
Коментари Харесай

Заместителите на млякото може да са опасни! Ето защо

Пазарът през днешния ден предлага на клиентите доста и най-различни артикули. Алтернативите на млякото стават все по-популярни. Заместителите на истинския артикул обаче могат да се окажат рискови.

Бадемово и кокосово мляко, соев сладолед – всеки, който желае да размени млечните артикули, несъмнено има измежду какво да избира. Заместителите обаче могат да доведат до деменция, възпаления и проблеми със сърцето.

Учени предизвестяват, че би трябвало да сме доста деликатни в избра си. В последните 20 години единствено във Англия потреблението на мляко е намаляла с общо 30%. 20% от семействата са заменили краве млякото с негова опция. Те, както и доста други по светва, към този момент пият бадемово и кокосово кисело мляко и ядат соев сладолед. 5% от британците са диагностицирани с нетърпимост към лактоза.

Освен в семействата, към новата мода са приобщени всички кафенета и заведения. Те дават на клиентите си богат избор от заместители на по този начин обичаното лате.

 Веган мляко

Възможността за избор в действителност е нещо хубаво. Не всички млека, направени на основата на ядки обаче, се вършат по един и същи метод. В някои от тях има съставки, които могат да провокират здравословни проблеми. Една от най-страшните е слънчогледовото олио.

Слънчогледовото олио несъмнено не се приема за здравословно. Причината са високите равнища на омега-6 мастни киселини. Те са директно свързани с възпаления, заболявания на сърцето и деменция.

Специалисти и диетолози разясняват, че приемът на такива млека може да се съпостави с няколко лъжици олио към закуската ни. Омега-6 постъпват в организма ни и посредством доста други източници денем, а това пречи на тялото да възвърне салдото.

 Лешниково мляко

Освен олио в някои от заместителите на млякото има добавки като стабилизатори, емулгатори и синтетични витамини. Те усъвършенстват усета и текстурата на млякото. Освен това оказват помощ първичният артикул да придобие типа и усета на мляко.

В същото време обаче са нездравословни за здравето. Следете още и за количествата захар в продукта, тъй като в някои количествата са повече от съществени. Най-добрите и здравословни са неподсладените разновидности на напитката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР