Паяците са най-често срещаните посетители в домовете ни. Но голяма

...
Паяците са най-често срещаните посетители в домовете ни. Но голяма
Коментари Харесай

Как да изгоним паяците от вкъщи БЕЗ да ползваме отровни химикали

Паяците са най-често срещаните гости в домовете ни. Но огромна част от хората се опасяват от тях, а и различен негатив са паяжините, с които засипват стаите. Дори уплахата от паяци си има име – арахнофобия. Съветваме ви да не употребявате мощни химикали и препарати с цел да се отървете от паяците вкъщи. Вместо това, ние ще ви дадем някои потребни препоръки по какъв начин да ги прогоните с домашни средства. Продължете с четенето, в случай че желаете да се справите с този проблем.

Почиствайте постоянно

Най-важно за един дом е постоянното му разчистване. Паяците най-често се срещат при съществуването на отпадъци и непочистени кофи. Освен това, в градината се крият под купища листа или при остарели гуми. Те намират заслон и в мазето, откъдето си проправят път към всяко кътче от вкъщи ни. Затова се старайте да поддържате всяко кътче от вкъщи си чисто.

Редовното разчистване на шкафове, изхвърлянето на застояла храна и почистването с прахосмукачка в ъглите и под леглото несъмнено ще държат настрани паяците. Можете да откриете паяците или техните яйца сред огромен брой книги или списания. Оглеждайте се деликатно.

Трикове

Мента
 Тези БИЛКИ ще прогонят ПАЯЦИТЕ от къщата Тези БИЛКИ ще прогонят ПАЯЦИТЕ от къщата
Не са малко хората, които се опасяват от паяци и когато тези инсекти се настанят вкъщи - не е прелестно. Но има способи, безвредни за в...

Ментата отблъсква паяците поради мощния си мирис. Пригответе разтвор с мента и впръсквайте постоянно по ъглите в къщата ви. Може да извършите разтвора със следните съставки:

3 чаши вода

1 чаена лъжица препарат за съдове

1 супена лъжица етерично масло от мент

Друг вид за използването на мента е да извършите топчета от памук и да ги оставите да се наквасен в етеричното масло. След това ги поставете до вратите или прозорците. Дори и под леглото, тъй като паяците се укриват и там. Така като се изключи че ще ги отблъснете, домът ви ще се освежи и ще ухае прелестно.
 Страхът от избрани животни разкрива характера Страхът от избрани животни разкрива характера
Един от доста публикуваните легенди споделя, че домашните любимци нормално се раждат за самотните хора. Споменах думата „ мит&ld...

Оцет

Ако някой от фамилията ви има непоносимост към етеричното масло от мента, заменете го с оцет. Ароматът няма да е толкоз прелестен, само че резултатът е също толкоз добър. Просто смесете половин литър бял оцет и толкоз вода в разпръсквач и впръсквайте към прозорците, вратите и ъглите. Така паяците няма да се приближават до дома ви, стига и вие да можете да издържите на този мирис.



Кестени

Кестените отблъскват паяците, може в двора да засадите такова дърво или пък в случай че ви следва промяна на вратите или дограмата – да изберете такива от кестенов материал. Друг метод е посредством дестилат от конски кестен – работи на правилото като етеричното масло от мента. Поставяйте по няколко капки от него по вратите и отворите и паяците ще избягат надалеч от вкъщи ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР