Павел Петков, по-известен като Прасето от бандата за отвличания Наглите“

...
Павел Петков, по-известен като Прасето от бандата за отвличания Наглите“
Коментари Харесай

Павел Прасето от „Наглите“ арестуван в Испания

Павел Петков, по-известен като Прасето от бандата за отвличания „ Наглите “ е бил арестуван в Испания, дружно с още двама българи. Арестът се е случил през лятото поради разнородна незаконна активност в региона на Валенсия. Запознати настояват, че Прасето е бил обвинен като началник на скица за продажба на крадени в Испания лимузини към България, а в хода на следствието станало ясно, че 50-годишният рецидивист е взел участие и в източването на дебитни и кредитни карти.

 

Докато е вършеел из Испания през последните 2 години, Прасето е бил разгласен за търсене в България по обвиняване за други закононарушения, като родните полицейски управляващи даже го предали за търсене на Интерпол със прикрит бюлетин. Неофициално се твърди, че при задържането му във Валенсия това лято антимафиотите от „ Гвардия Цивил “ разкрили в дома му подправени документи за идентичност и голяма сума пари.

 

Няколко седмици след ареста на Павел Прасето в Испания, той е бил екстрадиран в България, като е бил доведен на летището с белезници на ръцете с постоянен полет по линията Малага - София. Оттогава главорезът от „ Наглите “ е подложен под домакински арест, а на крайници му е поставена електронна гривна за непрекъснато наблюдаване на местоположението му. Интересен подробност е, че подсъдима с Павел Петков за осъществяване на престъпно закононарушение в България е и огромната му щерка Лора, която също е застрашена със затвор, само че е на независимост под парична гаранция.

 

Щерката на Павел Прасето е квалифициран правист, като мълвата в ъндърграунда споделя, че Петков настоял наследницата му да се изучи като юрист, с цел да пази незаконните му ползи при честите му срещи с жреците на Темида.

 

Освен че беше обвиняем, само че скандално оневинен от съда като част от бандата на „ Наглите “, Павел Прасето има в правосъдното си досие 6 присъди за грабежи и въоръжени кражби.

В края на 2009 г, рисковият престъпник, родом от Ловеч, беше измежду 20-те в началото задържани при спецакцията на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата против бандата за отвличания на богаташи „ Наглите “, Прасето се снабди и с обвинителен акт, съгласно който е взел участие в отвличанията на Ангел Бончев, брачната половинка му Камелия и Румен Гунински.

 

Първата жертва – Ангел Бончев, беше похитен на 22 май 2008 година и държан окован във вериги в плен 51 дни. Похитителите му отрязаха 2 пръста, с цел да стимулират неговия сътрудник Гриша Ганчев да им заплати пожелан откуп от 5 млн. лева Твърди се, че Прасето е отрязал пръстите на Бончев с лозарска ножица. Накрая някогашният първенец по битка бе пренебрегнат край кв. „ Княжево “, откакто извергите отвлякоха брачната половинка му Камелия, отишла да им съобщи събраната сума от 395 000 евро. За да освободи брачната половинка си по разпореждане на похитителите Бончев подари 157 000 евро на фондацията за битка с рака на гърдата „ Утре за всеки “. Тези пари не му бяха върнати в никакъв случай, а жена му Камелия не устоя шока от претърпяното и по-късно умря от онкологично заболяване, отключено около кошмарния трилър. Преди това обаче Камелия Бончева разпозна Прасето като един от хората, които са я отвлекли.

 

В процеса против „ Наглите “ Павел Прасето беше скандално оневинен макар солидните улики, които криминалистите бяха събрали против него. Това му даде съображение да заведе дело с иск за общо 1.6 млн. лева за имуществени и неимуществени вреди.

 

Заради делото „ Наглите “ той бил арестуван нелегално 2 година 4 м. Пред съда някогашната му брачна половинка твърди, че на 22 декември 2009 година спецчастите на Министерство на вътрешните работи нахлули в сома им, разбивайки вратата, с цел да го задържат. Казва още, че двете им деца, тогава на 8 и 15 година, се изплашили. Докато бил зад решетките, Петков бил подтиснат, плачел и споделял, че желае да се самоубие.

Заради това жена му го напуснала и се развели. А в учебно заведение децата му били наричани „ Наглите “. В последна сметка Павел Прасето въпреки всичко съумя да осъди България 10г. след акция „ Наглите “.

 

През лятото на 2019 година арбитър Нели Куцкова от Апелативния съд в София постанови, че Петков би трябвало да получи 15 000 лева за „ страданията “ си плюс още 20 000 лева лихви.

 

Справка с престъпното досие на Павел Прасето, направена от Министерство на вътрешните работи след задържането му като част от „ Наглите “, откри, че възпитаникът на спортното учебно заведение в Ловеч прави закононарушения от 16-годишна възраст. Първият му конфликт със закона е от 2 юли 1989 година Тогава Прасето откраднал кола в село Горан. Заради непълнолетието си се отървал с условна присъда от 12 месеца с 3-годишен изпитателен период.

 

През есента на 1990 г, служителите на реда го спипали да крие крадени тв приемници в дома на дядо си в село Умаревци. Съдът обаче още веднъж е бил милосърден и Прасето отново “ се разминал с условна присъда.

 

През 2004 година районният съд в Севлиево осъжда Павел Петков като укривател на джебчии. Дават му 3,5 година затвор и санкция от 2000 лева за укриване на крадени движимости. Още до момента в който тече правосъдният развой, Прасето съумява да задигне джипове в Стара Загора и Ловеч. Така прибавя още една присъда в актива си, този път постановена от Ловешкия областен съд.

 

Осъден е единствено на 1 година затвор, а след комулация на наказванията през 2007 година Прасето е пратен да лежи 3,5 година в Ловешкия затвор. После го местят във Велико Търново и в София.

 

През май 2005 година Петков е задържан за въоръжен обир над камионджия в Плевенско и по обвинявания за серия обири на първокласни джипове БМВ Х5 във Велико Търново и Стара Загора. При ареста му, случил се на автомагистрала „ Хемус “, у него били открити 15 мобилни телефона с 20 SIM карти, полицейски радиостанции, пари и декодери за коли. Впоследствие краден от Прасето джип БМВ бе открит в гараж до ловешкото учебно заведение „ Васил Левски “.

 

Впечатляващ подробност от незаконната биография на Павел Прасето е, че той е бил част от „ Наглите “, до момента в който е изтърпявал неоправдателна присъда в затворническото общежитие в Казичене.

В хода на правосъдния развой против бандата за отвличания, се оказа, че Прасето е бил пускан скрито от пандиза от служителя на реда Йордан Костов. Ченгето подложило и на наркобоса Васил Маникатов на „ Наглите “ – освободил го скрито за два дни от пандиза в Казичене.

Маникатов е пуснат след две седмици в плен, откакто жена му заплаща 300 000 евро на „ Наглите “.

 

След като беше оневинен от съда като част от „ Наглите “ през 2014 година, Павел Прасето беше задържан по съмнения, че е взел участие в отвличането на дъщерята на Евелин Банев – Брендо – Лара, само че след това бе освободен. Оттогава Прасето мина в неопределеност. В ъндърграунда настойчиво се мълви, че бандитът се е укривал години наред в Испания, защото бил предизвестен от свои другари, че една от жертвите на похищение на „ Наглите е поръчала убийството му.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Павел Петков-Прасето Павел Прасето „ Наглите “ Испания арест
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР