Паузите за мачове на националните отбори традиционно са време за

...
Паузите за мачове на националните отбори традиционно са време за
Коментари Харесай

Как се развиват преотстъпените от ЦСКА?

Паузите за мачове на националните тимове обичайно са време за равносметка, а тези през ноември постоянно идват малко след първото завъртане от дуели в Първа и Втора лига. Достатъчно дълъг интервал от началото на сезона, с цел да могат да се вършат разбори и оценки. И сигурно това се случва и на стадион " Българска войска " по отношение на половин дузината футболисти, които ЦСКА преотстъпи през лятото на елитния Пирин и втородивизионния Литекс. Вчера съобщихме, че никой от тях няма да играе в Борисовата градина и напролет, а през днешния ден ще се обърнем към представянето им досега през акцията, написа " Тема Спорт ".

Симеон АЛЕКСАНДРОВ (Пирин Бл)

М      Мин  Г       А       ЖК   ЧК

12     514   -        -        -        -

Закупеният през предишното лято от Септември 20-годишен флангови футболист по този начин и не съумява да излезе от дупката, в която попадна след прехвърлянето си на " Армията ". През есента на миналия сезон Александров не получаваше никакви шансове от Саша Илич и това съществено повлия на развиването му. През пролетта носи екипа на Септември чартърен, само че не бе корав титуляр, а в този момент в Пирин е с периферна роля. Не е започвал като титуляр в шампионата от началото на август, като към момента няма нито един гол или асистенция за орлетата. Няколко седмици лекуваше травма, само че не това е повода сега да не играе по-редовно.

Александър БУЧКОВ (Пирин Бл)

М      Мин  Г       А       ЖК   ЧК

2       169   -        -        1       -

20-годишният десен бек, който може да бъде употребен и по крилото, също бе контузен. Неговата контузия бе по-сериозна от тази на Симеон Александров и пристигна малко след идването им на " Христо Ботев ". Бучков бе титуляр в първите си два мача при орлетата под управлението на Радослав Митревски, само че след възобновяване си не попада в проектите на новия треньор Иво Тренчев. Не е изключено младокът да се завърне в ЦСКА през зимата и през пролетта да бъде преотстъпен в различен тим, където ще получава повече шансове за изява.

Бисмарк ЧАРЛС (Пирин Бл)

М      Мин  Г       А       ЖК   ЧК

-        -        -        -        -        -

Нападателят, който донесе Купата на България през 2021 година с последното си попадение до този миг, няма нито един мач за новия си тим Пирин. Ганаецът мина на " Христо Ботев " контузен, а от ЦСКА оповестиха, че там " ще има опция по-бързо да възвърне формата си след тежките травми и интервенции, които претърпя, както и да получи повече игрови минути ". Травмата му обаче по този начин и не отшумява, а Чарлс продължава постоянно да е въз основата на алените в Панчарево, където минава възстановителни процедури. Любопитно е дали Чарлс въобще ще запише мач за Пирин, защото бе оповестено, че наемът му е до края на годината.

Алекс БОЖЕВ (Литекс)

М      Мин  ДГ     А       ЖК   ЧК

18     1620 20      -        3       -

Вратарят, който минава за един от най-големите гении в алената школа, направи разумната крачка напред в развиването си, откакто през предишния сезон остави отлични усещания под рамката на ЦСКА II в Трета лига. 18-годишният младежки национал се оправя отлично при първия си конфликт с професионалния футбол, като резервира мрежата си суха в 6 от 18-те мача през сезона, в това число и против Черно море за купата. Божев демонстрира чисто футболно израстване, а също така и много е повишил самочувствието си. Тепърва обаче се нуждае от още доста опит, с цел да претендира за мястото на Бусато на " Армията ". В ЦСКА не желаят да се повтаря случилото се с Пламен Андреев от Левски, който сега е в сериозна рецесия.

Росен МАРИНОВ (Литекс)

М      Мин  Г       А       ЖК   ЧК

14     922   -        -        1       -

Централният бранител изигра най-силния си мач за сезона при отстраняването на Черно море за купата. Утвърди се в ядрото на ариергарда на ловчанлии и също се приспособява добре към професионалния футбол, откакто през предишния сезон бе част от дубъла на армейците. Разполага с добър растеж и разчитане на играта, само че би трябвало още да работи върху физическото си развиване и маневреността. Подхожда много тромаво в някои обстановки, само че за своите 18 години демонстрира добър капацитет. Той следва пътя на Християн Петров, който прекара година и половина чартърен в Ловеч, преди в този момент да стане съществена фигура в алената отбрана.

Павел ЖАБОВ (Литекс)

М      Мин  Г       А       ЖК   ЧК

15     531   -        -        2       -

Синът на някогашния нападател на ЦСКА Петър Жабов към този момент най-бавно по отношение на двамата си съотборници се ориентира в професионалния футбол. В началото на сезона най-вече бе титуляр под управлението на Добромир Митов, само че след идването на новия треньор Ален Тупаич получава все по-малко минути. Изгледа от пейката успеха с 1:0 над Черно море, а в последните си 3 участия във Втора лига записа общо 15 минути. 19-годишният нападател към момента няма гол или асистенция за Литекс и не съумява да се пребори с конкуренцията в офанзивата на ловчанлии.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР