Пътят Ресен – Паскалевец и по-скоро тази му част, която

...
Пътят Ресен – Паскалевец и по-скоро тази му част, която
Коментари Харесай

Опасен път пука гуми: Кмете, докога ще търпим? СНИМКИ

Пътят Ресен – Паскалевец и по-скоро тази му част, която се пада във Великотърновската община, е злощастен.

През 2018 година група запалянковци се захванаха сами да запълнят дупките по печално известния път Ресен – Паскалевец, който е един от най-лошите във Великотърновския район. Трасето попада на територията на двете общини – В. Търново и Павликени, само че повече от 30 година не е ремонтирано качествено. През 2019 година Община Велико Търново кандидатства с план за 400 000 лв. пред Междуведомствената комисия за бедствия и повреди за разпределяне на средства. Проектът бе утвърден, а първият транш от 200 хиляди лв. беше провиснал. През есента тогава бяха бяха оправени най-компрометираните сектори от компания " Пътни градежи ". Да се върнем обаче към сегашното - евентуално на трасето продължава да има големи дупки, които като се изключи че затрудняват придвижването са причина и за чести пътни произшествия, това научаваме от Стойчо Христов, който е пострадал от разбития асфалт и образувалите се кратери.

В обществената мрежа Facebook Стойчо Христов разгласява следното: 

" Пътят сред Ресен и Паскалевец! Докога, господин кмете ще поносим? Кой ще ми заплати вредите? 500 лева данък плащам за тази кола и настрана винетка ".

Постът му бе съпроводен от няколко фотоси, които демонстрират спукана автомобилна гума. Явно осъществените частични кърпежи на пътната настилка в сектора не са решили казуса. Затова Стойчо Христов пита: " Някой знае ли по какъв начин да си диря правата? ", а в мненията потребителите на Facebook го поучават:

" Задължения имаш, права съвсем не. Принципно процедурата е да се обадиш на 112, да пристигна патрул на КАТ и да издаде протокол за вредите. С него можеш да заведеш дело в съда и да съдиш общината / АПИ или в случай че имаш автокаско с включена алтернатива на застраховка на гумите да ти изплатят вредите. Обаче практиката е служителите на реда да ти пишат фиш/акт за несъобразена с пътните условия скорост и по този начин хем си поемаш вредите, хем си и в нарушаване и си плащаш за това. Ако успееш да убедиш служителите на реда в правотата си, подавай сигнал ", гласи коментар на Венцислав Добрев.

Йордан Радославов пък споделя, че и самите служители на реда признават, че пътят е неприятен. 

" Викаш полиция. Показваш къде е станало. Пишат по виновност на пътя и съдиш кмета. Има една измама. Полицаите в никакъв случай няма да ти напишат подобен протокол. Иначе те също споделят, че пътят е неприятен.. Има ли бумагата, ние застрахователите незабавно ще платим и ще съдим. Няма обаче такива протоколи. Омагьосан кръг ", написа Радославов.

" И аз съм пръсвал гума и кривил джанта на същото място. Чувството е извънредно ", споделя Деян Симеонов.

Вижте фотоси:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР