Пътят на жълтите павета“ се оказа под фокуса на Европейската

...
Пътят на жълтите павета“ се оказа под фокуса на Европейската
Коментари Харесай

Реакциите, след като Европрокуратурата подхвана ремонта на жълтите павета

„ Пътят на жълтите павета “ се оказа под фокуса на Европейската прокуратура. От там оповестиха, че се правят обиски в София по следствие на допустима корупция и корист със средства на Европейски Съюз за възобновяване на историческия център на града, в това число неговите емблематични жълти павета. Не закъсняха и мненията по случая от страна на българските държавници. 

Служебният министър председател Гълъб Донев счита, че дейностите на Европейската прокуратура не се свързани с изборите. 

Донев разяснява и събитието, че Министерският съвет е контактна точка, посредством която могат да се подават сигнали непосредствено на вниманието на Европейската прокуратура.

" Тук не знам дали става въпрос тъкмо за корупция. Има съответни процедури, които се съблюдават. Не единствено Министерският съвет - и други органи има, които са контактни точки във връзка с Европейската прокуратура и докладването на сигнали за нередности и измами, в това число и за корупция ", сподели той. 

Той счита, че сигналите, които са получени в Европейската прокуратура, би трябвало да бъдат разследвани.

" Това е една естествена процедура, подхваната от представителите на Европейската прокуратура в България и дейностите, които правят, са според регламента, който те следват, с цел да открият има ли нарушавания и злоупотреби с финансови средства от Европейски Съюз по европейски стратегии “, сподели още служебният министър председател, представен от Българска телеграфна агенция. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също разяснява случая. Тя показа пред публицисти, че няма терзания от инспекцията на европрокуратурата за жълтите павета, единственото терзание е времето, в което се прави

" От няколко месеца тече инспекция от разнообразни служби. Предоставяме документи на всички. Днес предоставихме документи и на ГДБОП. Знаете, че секторът от жълтите павета, който беше безобразно подреден не е заплатен. Стойността му е от 206 хиляди лева и нито един лев не е заплатен. Освен това им беше наложе санкция ", акцентира кметът. 

И добави, че  Столична община ще продължи да спомага на всички органи . Ако някоя компания е направила нещо неправилно, би трябвало да носи отговорност, акцентира Фандъкова.

" Проверки на осъществяването на ремонтните действия към пл. „ Ал. Невски " (Зона 4) от градския център на София се правят от декември 2022 година от Министерство на вътрешните работи, Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) и от ДАНС по възлагане от Европейската прокуратура ", това пък оповестиха от пресцентъра на Столична община. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР