Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на

...
Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г.

Пътят Ботевград - Мездра ще е подготвен до края на 2024 г. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков в отговор на въпрос на Ивайло Папов от „ Възраждане ” относно градежа на скоростния път по време на днешния парламентарен надзор в Народното събрание.
„ Жизненоважно е този път да го забележим подготвен, колкото се може по-скоро. Преди три години стартира построяването на трасето, което е с дължина от 34 км ", посочи Папов.
„ Два са лотовете. В момента се построяват пътните платна, само че в това време се е наложило препроектиране на пет пътни възли с кръгови кръстовища и това е забавило осъществяването ", изясни министър Цеков.
По негови думи трасето е интернационална пътна артерия и измененията, които обезпечават прекосяване на автомобилопотока през две равнища, а не през пет кръгови кръстовища, е рационалният вид за скоростен път. Цеков сподели, че чака до края на 2023 година да бъдат построени пътните платна с дължина към 25 км. До края на 2024 година ще бъдат построени и оборудванията, когато трасето ще бъде въведено в употреба, изясни още министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР