Пътуванията ще се променят завинаги заради пандемията от коронавирус, тъй

...
Пътуванията ще се променят завинаги заради пандемията от коронавирус, тъй
Коментари Харесай

Пътуванията никога вече няма да бъдат същите. Ще следват копнежите на хората

Пътуванията ще се трансформират вечно поради пандемията от ковид, защото хората ще се насочат към хиляди по-малки градове и ще посвещават повече време на визити при другари и родственици. Такива са упованията на Брайън Чески, основният изпълнителен шеф на платформата Airbnb, съобщи Ройтерс.

Традиционният туризъм и визитите на забележителности във водещи международни дестинации ще се свият доста, защото пътуващите ще избират повече да карат до по-малки общности и ще летят по-малко за бизнес срещи, счита още той.

Хората копнеят за това, което им е отказано. Те не копнеят да видят Таймс скуеър, а да видят приятелите и фамилията си, които не са виждали от дълго време, показва Чески.

Еърбиенби бе мощно наранена от пандемията от ковид при започване на 2020 година и бизнесът й се срина с 80 % за малко повече от осем седмици, напомня Българска телеграфна агенция.

 Със смекчаването на рестриктивните мерки обаче повече пътуващи към този момент избират да резервират обособени жилища, в сравнение с хотелски стаи. Това оказа помощ на Еърбиенби да регистрира непредвидена облага през третото тримесечие. Компанията завоюва и от засиления интерес към наемане на домове отвън огромните градове.

Компанията пусна акциите си на борсата през декември при свръхуспешно първично обществено предложение, при което скъпите й бумаги усилиха цената си над два пъти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР