Пътувания с парен локомотив ще организира БДЖ в първите дни

...
Пътувания с парен локомотив ще организира БДЖ в първите дни
Коментари Харесай

Солени оферти от БДЖ за пътуване с парен локомотив

Пътувания с парен локомотив ще провежда БДЖ в първите дни от юни за всички деца и фенове на влаковете. Това оповестяват на уеб страницата на БДЖ. Цените на атракционните пътувания обаче са много солени - 50, 68 и 76 лева, според от това, по кой от трите разнообразни маршрута пътувате. 
По време на Международния ден на детето - 1 юни ще бъдат проведени пътувания от София до Перник и назад, както и по теснолинейката от Септември до Велинград и в противоположното направление.
От София за Перник с парен локомотив атракционният трен ще потегли от Централна гара София в 9 часа и ще дойде в Перник в 11 часа. Пътуващите с влака ще имат малко повече от три часа за разходка в града, където има проведени разнообразни начинания към Двореца на културата, като концерти и други Влакът ще тръгне назад от Перник в 14,25 часа и ще дойде в София в 15,20 часа. Цената на билета за пътешестване в двете направления София - Перник - София е 50 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.
По същото време влакчето по теснолинейката ще замине с парен локомотив от гара Септември в 9,15 ч. и ще дойде във Велинград в 12 ч., а от там към гара Септември - в 14,15 ч. За пътуващите с този трен, с изключение на времето за разходка от малко повече от два часа в курортния град, композицията ще има две прекъсвания в посока Велинград на гарите Варвара и Долене. Там пасажерите ще могат да създадат фотоси на спиращите дъха красиви гледки. Освен на 1 юни, пътешестване по теснолинейката ще бъде проведено и в неделния ден на 4 юни по същия маршрут и със същото разписание. Цената на билета за пътешестване в двете направления Септември - Велинград - Септември е 68 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.
Третият маршрут на пътешестване ще бъде проведен в събота на 3 юни по направлението София - Копривщица - София. Парният локомотив ще потегли с композицията в 9 ч. от Централна гара София и ще дойде в гара Копривщица в 11,57 ч. От гарата до града ще бъде обезпечен автобусен превоз. От Кипривщица влакът ще потегли назад към Централна гара в 16,40 ч. Цената на билета за пътешестване в двете направления София - Копривщица - София е 76 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР