Пътуването в Космоса в крайна сметка може да се достъпно

...
Пътуването в Космоса в крайна сметка може да се достъпно
Коментари Харесай

Японски стартъп иска да направи туризма до Космоса по-доспъпен с необикновен космически кораб. Каква е цената?

Пътуването в Космоса в последна сметка може да се налично преживяване, даже в случай че не сте милионер или милиардер. Или най-малко такива проекти има един японски стартъп.

Компанията Iwaya Giken разгласи проектите си да пусне своя " балон с хелий ", с които ще може да се пътува до Космоса, написа Business Insider.

Главния изпълнителен шеф на Iwaya Giken Кейсуке Ивая признава, че изобретението му е било въодушевено от доктор Емет Браун от известния филм " Завръщане в бъдещето ".

Още до момента в който е студент Ивая даже създаде и сполучливо изстрелва " балони " с прикрепени към тях камери, които вършат фотоси на 45 км над Земята.

Целта на Ивая е да направи комерсиалното галактическо пътешестване - което може да коства милиони долари - по-достъпно. Компании като американските SpaceX и Blue Origin към този момент продават билети за пътувания до Космоса, само че цените също са галактически - от 250 000 $ до над 50 милиона $.

" Космическият транспортен съд " на Iwaya Giken се създава от 2012 година. Той съставлява кабина с две седалки: една за водача и другата за екскурзианта. Той се издига от балон с хелий, който съгласно компанията може да се издигне до 24 км нагоре, което е средата на стратосферата.

На тази надморска височина - по-висока, в сравнение с може да лети реактивен аероплан - пасажерите ще могат да видят част Земята.
 Български спътник е изпратен в Космоса с първия за годината полет на SpaceX
Български спътник е изпратен в Космоса с първия за годината полет на SpaceX

Мисията на компанията на Илон Мъск ще изведе в орбита на 114 спътника от 24 страни, измежду които и България

Кабината разполага с огромни прозорци, с цел да могат пасажерите да следят умерено разкриващата се панорама. Времетраенето на цялото пътешестване ще е към четири часа. Ще се излетява от пристанище Хокайдо, а галактическият транспортен съд ще се издига нагоре за два часа, ще остане над Земята за още един час и ще се спуска назад на Земята за още час.

Хелият ще може да се употребява наново, разясняват от компанията. Космическият транспортен съд ще се издига единствено в японското въздушно пространство.

Един полет ще коства почти 180 000 $, само че цената ще бъде понижена на няколко десетки хиляди долари, споделя Ивая.

Заинтересованите имат време до края на август да аплайват за пътешестване с галактическия транспортен съд. Първите петима пасажери ще бъдат оповестени през октомври, като полетите ще се правят през седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР