Пътуването със самолет не е сред любимите преживявания за мнозина.

...
Пътуването със самолет не е сред любимите преживявания за мнозина.
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за размяната на места в самолета

Пътуването със аероплан не е измежду обичаните прекарвания за мнозина. Затова е предстоящо всеки, за който то е същински призрачен сън, да изиска най-малко да го направи малко по-поносимо. А един от методите за това е като си обезпечи по-удобно място на борда.
 Детето, което претърпя “Сам у дома 2 ”, като се озова на неверния полет на Spirit Airlines
Детето, което претърпя “Сам у дома 2 ”, като се озова на неверен полет

Инцидент като от филм, само че в действителния живот

Често обаче не ни се пада тъкмо мястото, на което сме се надявали (в случай че не сме си заплатили за избрана седалка) и тогава разчитаме, че някой различен от пасажерите ще се съгласи на замяна. Дори и за това обаче си има етикет, който е добре да съблюдаваме.

" Да принуждаваш някого да вземе решение на място, без доста информация или време да реши, е неучтиво и малко безразсъдно ", споделя специалистът по етикет Розалинда Рандал. По думите ѝ никой не е задължен да одобри предложение за замяна на местата, нито да дава пояснение, в случай че откаже.

Съветът на Рандал е всеки, който желае промяна, да я предложи умерено и общително, и съпроводен от стюард или стюардеса, който може да помогне при връзката.
 Снимка 650487

Освен това специалистът по етикет дава и още един потребен съвет - да предложим на пасажера, от който желаеме услугата, да му купим една или две питиета и/или пък сандвич за полета.

При всеки случай обаче би трябвало да бъдем готови и за отвод да заменяем местата си с някого. " Това, че питаме, не значи, че автоматизирано го получаваме ", споделя Илейн Суон, различен специалист по етикет.

Друго, което съгласно нея пасажерите би трябвало да знаят, е, че най-точният миг да помолим човек за промяна на седалките е при качването на борда.
 Снимка 650486

Освен това, когато питаме, не би трябвало да внушаваме възприятие за виновност. Реално нито една от двете страни не би трябвало да бъде настоятелна или да се усеща притисната.

Също по този начин е добре да сме наясно, че когато желаеме замяна, мястото, което предлагаме, би трябвало да е най-малко също толкоз положително, като мястото, което сме поискали. В наши дни мястото има цена, за която в множеството случаи сме платили. В други може и да сме го получили като привилегия.
 Марио Бакалов 7 години по-късно - водачът, приземил най-големия аероплан в света в България
7 години по-късно - водачът, приземил най-големия аероплан в света в България

Марио Бакалов е водач с 20 годишен стаж, мотивационен преподавател и човек, зареден с положителна сила

И въпреки всичко, добре е да се съобразяваме и да имаме поради, че размяната на местата би трябвало да се случва с основателна причина. Такава е да вземем за пример нуждата от бързо овакантяване на самолета за прехвърляне на полетите. Но даже и в такива случаи, в случай че ни бъде отказано, не трябва да се ядосваме и да предявяваме повече искания, написа Fox News.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР