Пътуването с домашен любимец никога не е лесно. Всяко едно

...
Пътуването с домашен любимец никога не е лесно. Всяко едно
Коментари Харесай

Как да подготвите кучето си за полет със самолет

Пътуването с домакински любим в никакъв случай не е елементарно. Всяко едно животно може да бъде уплашено, когато би трябвало да замине някъде, а още по-необичайно за тях е да пътуват със аероплан. По-специално кучетата могат да бъдат доста уплашени, в случай че им следва полет, а това сигурно ще окаже въздействие върху тяхното държание. При някои породи полетът даже може да бъде рисков за здравето, поради стресът, който изживява животното, изключително в случай че пътуването е първо за него. Полезно, както за него, по този начин и за вас, е да извършите няколко доста значими неща, преди да качите кучето си на аероплан, с цел да не се трансформира преживяването в същински призрачен сън за вашия домакински любим.

Говорете с ветеринар преди полета. Преди да резервирате билет, направете надзорен обзор при вашия ветеринарен доктор, с цел да определите дали кучето ви може да лети. Тези, които са доста млади, остарели, бременни или имат хронични болести или неприятен характер, не би трябвало да летят.

Изберете подобаваща клетка за пътуването. Ако кучето ви е с по-голям размер, то би трябвало да пътува в багажното поделение. Това може да докара до спомагателен стрес за животното и би трябвало да бъде настанено в подобаваща клетка, с цел да се подсигурява неговата сигурност. Кучетата с плоски носове, като мопс и френски булдог, в никакъв случай не би трябвало да летят с товар. Някои от изпаренията в багажното поделение могат да бъдат токсични за тези породи и да се стигне до проблем. Уверете се, че името, фотографията и цялата ви информация за контакт са на клетката, в която ще лети вашето куче.

Вземете обичаните му движимости. За кучето ви стресът ще бъде по-малък, в случай че при себе си има нещо познато. Поставете в клетката му негова играчка, с която той обича да играе, лакомства, с цел да се храни, до момента в който полетът продължава. Не забравяйте да му оставите и вода в купа, в случай че пътуването е по-дълго.

Погрижете се кучето ви да бъде умерено, преди самолетът да излети. Бъдете с него до последния вероятен миг, преди то да бъде настанено в багажния бранш. Така то ще се усеща в сигурност. Хубаво е първият полет на вашия любим да бъде по-кратък, с цел да може той да се климатизира по-лесно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР