Пътуването е по-скоро мираж, отколкото причина за планове в момента,

...
Пътуването е по-скоро мираж, отколкото причина за планове в момента,
Коментари Харесай

5 места за туризъм, където е лесно да спазвате дистанция

Пътуването е по-скоро мираж, в сравнение с причина за проекти сега, само че въпреки всичко има места, на които към момента можете да отидете, да спазвате отдалеченост и да се чувствате добре даже и в тези времена.

Имаме разполагаем 111 000 квадратни километра, на които да се разпръснем и да потърсим избавление от четирите стени на домовете си. Ето няколко хрумвания от кое място да започнете.

Екопътеки

Екопътеките са идеални за фамилни разходки през уикенда. Обикновено по тях има куп забавни неща за децата (мостчета, рекички, водопади), както и места за пикник, където да хапнете сандвичи или скара след хубавата разходка. Колкото и известна да е някоя екопътека, постоянно има задоволително място, с цел да се движите на разстояние от останалите гости. Ако имате потребност от хрумвания, тук ще откриете

Върхове, поляни, заслони

В планината има място за всички. Изминете още веднъж обичания си маршрут или открийте нов обичан във В студените есенни дни, когато по високите елементи може да има мъгла, слана и ниски облаци, постоянно тръгвайте добре готови - със заредени акумулатори на телефона, с карта и задоволително храна и вода.

Рекички и язовири

Бреговете на реките и язовирите също са задоволително просторни, с цел да поберат всички търсачи на чист въздух. Често не се сещаме за тях, когато температурите паднат под 10 градуса, само че в случай че се подготвите добре, можете да си изкарате отлично. Вземете задоволително топли облекла, запалете си огън (ако е разрешено), сгответе си (тук вижте и се насладете на тишината, на мистичните мъгли над водата и на магията на есента. Ако имате потребност от ентусиазъм, прочетете книгите на финландската детска писателка Туве Янсон - поради финландския климат героите постоянно са под дъжда или снега, само че са съвсем постоянно на открито и им е хубаво.

На две гуми

За мнозина сезонът на велотуризма завърши, само че с чифт терморъкавици и лек обяд в раницата към момента можете да си извършите каране през уикенда. Всеки, който кара колело постоянно, знае, че единствено десетина минути въртене на педалите са нужни, с цел да се сгреете и да забравите кой сезон е. Изберете дестинацията си съгласно усета си - планинско каране или безгрижно по междуселски пътища.

Преходи със снегоходки

Първият сериозен сняг за годината надали ще закъснее доста, изключително във високите елементи на планините. А падне ли той, е време да извадите снегоходките и с тях да стигнете до места, където туристически крайник не е стъпвал от дни или даже седмици. Снегоходките дават огромна независимост да излизате от утъпканите пътеки. Те ви водят там, където единствените стъпки в снега са на сърни и лисици.

3 съвета за сигурност

Пътувайте единствено със фамилията си.

Вместо да обядвате в заведения, носете си храна за пикник. Не забравяйте да напълните термоса с парещ чай, с цел да се стоплите в края на разходката.

По опция пътувайте със личната си кола вместо с градски превоз, с цел да избегнете контакти с други хора.

Ако към момента не сте се отказали от пътуването в чужбина за Нова година -

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР