Пътували със служебен автомобил КИА със заглушено записващо устройство, така

...
Пътували със служебен автомобил КИА със заглушено записващо устройство, така
Коментари Харесай

Рекет под пагон! Полицаите, арестувани за подкуп край Симитли, са сержанти от Пътна полиция в ГДНП- София

Пътували със длъжностен автомобил КИА със заглушено записващо устройство, тъй че да не бъде документирано закононарушението им

Двама сержанти от Пътна полиция при Главна дирекция " Национална полиция " са арестуваните за желан преди дни рушвет от водачи край Симитли, единият от които превозвал контрабандна дървесина. Сержантът Александър И. и негов сътрудник били командировани на правилото на ротацията от София в Благоевград.

Това е процедура в Министерство на вътрешните работи, за понижаване точно на сходни случаи и като антикорупционна мярка.

Пътните служители на реда пътували из района със длъжностен автомобил КИА и били позиционирани на основен път Е 79.

Проверка открила, че служебният им автомобил бил с съзнателно развалено или заглушено записващо устройство, което има във всеки автомобил на Пътна полиция, и което записва всяка инспекция, тъй че служителите на реда да не могат да изнудват водачите на коли и да бъдат обект на непрестанно наблюдаване.

Според осведомени, двамата сержанти желали от водачи сред 500 и 1000 лв. за прикриване на нарушаване на пътя или закононарушение, както в тази ситуация с контрабандната дървесина.

Как се е стигнало до разобличаването им не е ясно- дали има подадена тъжба от рекетиран, или сержантите са били обект на следствие от Вътрешна сигурност и са паднали в капан, ще стане ясно на следващия ден след брифинг на Окръжна прокуратура- Благоевград по случая. Знае се, че са задържани от сътрудниците им от Вътрешна сигурност на работните им места.

С. Стоянов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР