Пътстрой Бургас“ ЕООД ще добива строителни материали – варовици, от

...
Пътстрой Бургас“ ЕООД ще добива строителни материали – варовици, от
Коментари Харесай

Фирма, която строи оградата в Бургаско, получи 35-годишна концесия

„ Пътстрой Бургас “ ЕООД ще добива строителни материали – варовици, от находище „ Белите камъни “ в община Суворово, реши държавното управление, определяйки сдружението за концесионер на находището.

Фирмата е един от строителите на оградата в Област Бургас, която към този момент стартира да пропада на места. Собственик на „ Пътстрой Бургас “ е " Хидрострой ", в която взе участие някогашният общински консултант от ГЕРБ Николай Пашов . Заедно с " Хидрострой " и " Водстрой 98 "   " Пътстрой Бургас " беше посочена от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за реализатор на 10-километровата права на автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и Боаза.

И трите фирми са измежду изпълнителите на градежа на оградата на границата, за която страната отпусна близо 170 млн. лева без социална поръчка, като парите бяха дадени на компании, посочени от съответните регионални шефове. 

Във вторник държавното управление реши да даде концесия за варовици на компанията за крок от 35 години. От държавната пресслужба оповестиха, че през този интервал концесионерът ще вложи над 2 млн. лв. за обезпечаване на добивната активност и нужните предпроизводствени вложения.

Очаква се за целия интервал на контракта „ Пътстрой Бургас “ да заплати 1.255 млн. лева концесионни хонорари. Според регламентите на Закона за подземните благосъстояния, 50 на 100 от тях ще постъпят в бюджета на общината по местоположение на концесионната повърхност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР