Пациентка в „Пирогов” се оплака, че медицинска сестра й е

...
Пациентка в „Пирогов” се оплака, че медицинска сестра й е
Коментари Харесай

Пациентка обвини медицинска сестра, че й е удряла шамари след операция

Пациентка в „ Пирогов” се оплака, че здравна сестра й е блъснала плесници след интервенция. Сестрата отхвърля и твърди, че е била нападната по време на работа.

Миналия вторник Вяра Чорлева e в „ Пирогов” за незабавна интервенция. След излизане от упойката усетила мощна болежка. До нея била анестезиологичната сестра. „ Започнах да крещя: „ Боли ме, не издържам”. И тя ми вика: „ Млъквай ма, тук е болница, ще те боли естествено”. Аз споделих: Ще си върша каквото си желая, да не съм в манастира”, описа младата жена пред БТВ.

"Мина ми отгоре на главата, стартира да ми удря плесници и да ми крещи коя била тя, че била на сестра на не знам си кой си. Започнах да плача, да се треса”, описа Вяра.

Версията на сестрата Лилия Андонова е, че тя е била набитата. „ Тя реагира бурно, сподели, че си е платила 1000 лв. за избор на екип и сме длъжни да вършим каквото тя пожелае – ще вика, ще крещи, ще ни бие. Удари ми един пестник с всичка мощ и ме назова с нецензурни думи”, изясни Андонова.

Вяра е подала тъжба в „ Пирогов”, а сестрата – в полицията.

Засега Лилия е краткотрайно отстранена от болничното заведение. „ Казаха, че нямам място тук, тъй като съм нанесла леке на института, в случай че аз съм афектирана. Помолиха ме сама да подам молба, с цел да напусна”, изясни през сълзи тя.

„ Това е неприемливо с човек, който е на операционната маса в последна сметка. Опитах се да направя нещо. Сигурно в случай че бях отвързана, може би щях да отвръщам и да я ударя, признавам си го”, уточни пък Вяра Чорлева. От управлението на „ Пирогов” резервираха безмълвие, до момента в който обясняват случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР