Пациентка е била забравена в скенера на болницата в Павликени

...
Пациентка е била забравена в скенера на болницата в Павликени
Коментари Харесай

Пациентка беше забравена 6 часа в скенера на болницата в Павликени

Пациентка е била забравена в скенера на болничното заведение в Павликени в продължение на 6 часа и даже е била оповестена за търсене, заяви Нова телевизия.

Случаят е отпреди 10 дни когато 70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове, след което била забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа.

Дъщерята на пациентката инцидентно схваща, че майка ѝ липсва от болничното заведение. Лекарите също били в неразбиране къде би могла да е отишла старата жена. И родственици, и лекари подават сигнал в полицията за липсващ пациент. Започва акция по издирването ѝ. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за проучвания.

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева сподели пред Нова телевизия, че е осъществена инспекция по случая. Тя открива, че старата жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а шефът съобщи, че ще бъде осъдена.

От болничното заведение твърдят, че престоят на пациентката в скенера за толкоз дълго време не бил рисков за здравето, тъй като апаратът бил изключен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР