Пациенти, заразени с коронавирус, на които се появяват сини петна

...
Пациенти, заразени с коронавирус, на които се появяват сини петна
Коментари Харесай

Пациенти с Covid-19 и синини по тялото веднага да търсят лекар

Пациенти, инфектирани с ковид, на които се появяват сини петна - хематоми по кожата, незабавно би трябвало да създадат консултация
Пациенти, инфектирани с ковид, на които се появяват сини петна - хематоми по кожата, незабавно би трябвало да създадат консултация с доктор. Това посъветва хематологът Павел Трахтман.
Ковид постоянно визира кръвоносните съдове и води до нараснало съсирване на кръвта.

За да се предотврати образуването на кръвни съсиреци, на доста пациенти, инфектирани с коронавирусна зараза, лекарите предписват антикоагуланти, сподели хематологът и шеф на отделението по трансфузиология на Националния медицински проучвателен център по детска хематология на Русия Павел Трахтман.

" Коронавирусът без подозрение въздейства на съсирването на кръвта, това е добре известно. Кръвта става по-гъста, протича по-бавно през съдовете и застоява в тъканите. Сред медикаментите, употребявани за лекуване на ковид, има и антикоагуланти, които би трябвало да са предписани след задоволително обширен обзор “, сподели той.

Появата на синьо леке значи, че кръвта се застояла дълго на едно място, по тази причина консултацията с доктор е наложителна, поучава хематологът.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР