Пациенти със симптоми на нарушения на съня ще могат да

...
Пациенти със симптоми на нарушения на съня ще могат да
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за пациенти с нарушения на съня в столицата

Пациенти със признаци на нарушавания на съня ще могат да посетят гратис експерт от Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Кампанията започва на 15 октомври и ще продължи 2 месеца. Необходимо е авансово записване на тел.: 02/403 4000, 02/403 4911 и 0884 993 248.

Безвъзмездните съвещания са ориентирани към хора, които страдат от хъркане, ненадейно прекъсване на дишането по време на сън, бодърствуване, пробуждане със сърцетуптене и зной, изразена дневна унесеност и нараснала отмалялост. Рисковите групи пациенти са с наднормено тегло, мъже над 45 години, пациенти със захарен диабет, сърдечно-съдови болести и такива, претърпели мозъчен инсулт.

Проблемите със съня са постоянно събитие в актуалния живот – към 25% от популацията страда от някой от класифицираните от експертите 85 типа такива нарушавания. Едно от най-честите премеждия, на което е належащо да се обърне съществено внимание, е обструктивната сънна апнея (спиране на дишането по време на сън). Освен неприятното хъркане, тя е потвърден рисков фактор за сърдечен случай, инсулт и захарен диабет. Друга статистика демонстрира, че 25% от пътните злополуки са породени от заспиване на кормилото, дължащо се в огромна степен на сънна апнея или друго нарушаване на съня.

Повечето премеждия, свързани със съня, са лечими от актуалната медицина. Профилактиката и ранната диагностика са целесъобразни за отбягване на отрицателните последици от тях. Лабораторията по Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с ново съвременно съоръжение за диагностика и проучване на съня. Специалистите по медицина на съня са едни от дребното в страната, специализирали в тази област.

Желаещите да се прегледат пациенти с посочените проблеми, могат да го създадат посредством авансово записване на тел.: 02/403 4000, 02/403 4911 и 0884 993 248.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР